Novosti

PREDSTAVNIK JP „KOMUNALNO BRČKO“ UČESNIK MEĐUNARODNE KONFERENCIJE CIRED

U organizaciji CIRED-a Crne Gore, početkom slijedeće sedmice, će u Budvi biti održano savjetovanje o elektrodistributivnim mrežama Crne Gore, pod nazivom „Fleksibilnost elektrodistributivnog sistema Crne Gore“.

Na savjetovanju, pored eminentnih stručnjaka i članova akademskih zajednica iz regiona,  učestvovati će i naš zaposlenik, g. Siniša Anđelić, koordinator IT sektora, koji će izvršiti prezentaciju svog autorskog rada „ICT koncepti i načini pristupa koncentratorima za daljinsko očitavanje brojila“. U svom radu je obradio komunikacioni koncept od aplikacije (servera) do koncentratora za daljinsko očitavanje brojila kao i načine poboljšanja komunikacije, a što za rezultat ima znatno povećanje procenta očitanih brojila električne energije. U izradi ovog rada znatnu pomoć mu je pružio i Kemal Mahmutović, inžinjer u RJ Elektrodistribucija.

Inače, CIRED, međunarodna konferencija za elektrodistribuciju (Congrès International des Réseaux Electriques de Distribution, franc.) je vodeći forum za susrete međunarodne elektrodistributivne zajednice. Svrha CIRED-a je da radi na povećanju kompetencija, vještina i znanja onih koji učestvuju u aktivnostima CIRED-a, te svake druge godine organizuje konferenciju i izložbu gde budu predstavljena najnovija dostignuća i najbolje prakse u tehnologiji i upravljanju tehničkom stranom elektrodistribucije. Između konferencija, CIRED organizuje posebne radne grupe na aktuelne teme koje su od ključnog značaja za elektrodistributivnu zajednicu. Sledeća konferencija CIRED-a je u Ženevi, Švajcarska, u junu 2025. godine.

Prisustvo i izlaganje g. Siniše Anđelića ovom savjetovanju, predstavlja lični uspjeh ali isto tako i uspjeh za cjelokupno naše preduzeće, te dokazuje da je menadžment preduzeća posvećen edukaciji i profesionalnom razvoju svih zaposlenika.

Čestitamo g. Siniši Anđeliću na velikom uspjehu i nadamo se da ćemo se i u budućnosti radovati svakom njegovom novom radu i razvoju IT sektora našeg preduzeća.

Nazad na listu