Novosti

NAJAVA ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE „ŠAPE I ČETKICE“

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“, u nedjelju 26. maja na izletištu Ficibajer, organizuje kreativnu radionicu pod nazivom “Šape i Četkice”.

Ova aktivnost ima za cilj podsticanje kreativnosti kod mališana, promociju odgovornog ponašanja prema životinjama, našoj lokalnoj zajednici i prirodi u cjelini, kao i pružanje podrške životinjama iz azila.

Program radionice će obuhvatiti sljedeće aktivnosti:

  • Izložba kučića iz azila: pružite podršku našim četveronožnim prijateljima tako što ćete posjetiti izložbu kučića iz azila i možda pronaći svog novog ljubimca.
  • Čas osnovne dresure: za vlasnike pasa će naš kinolog održati čas osnovne dresure, pružajući korisne savjete o odgoju i ponašanju ljubimaca.
  • Oslikavanje kontejnera za otpad: Zajedno sa vašom djecom, imaćete priliku da oslikate kontejnere za otpad u različitim bojama i motivima, čime ćemo doprinijeti ljepšem izgledu naše zajednice i podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoline. Sav materijal za rad obezbjeđuje JP „Komunalno Brčko“.

Napomena vlasnicima pasa – vaši mezimci su takođe dobro došli na druženje. Prostor na otvorenom, koji ćemo koristiti za radionicu, po njenom završetku trebamo ostaviti u urednom stanju.

Nazad na listu