Obavještenja za kupce

Od danas normalizacija vodosnabdijevanja u sistemu Islamovac – Štrepci

Radovi na revitalizaciji bunara na izvorištu Islamovac su završeni i od danas se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja za stanovnike naseljenih mjesta Štrepci, Palanka, Brka, Boće, Boderište, Gornji i Donji Zovik, Šatorovići, Gornje i Donje Dubravice.

Iako je prema ugovoru rok za izvršenje radova bio 30 dana, posao je završen za 10 dana, radom u tri smjene, da bi stanovnici što prije dobili vodu.

“Nakon 10 dana intenzivnih radova, završena je fizičko – hemijske revitalizacije bunara B5 na izvorištu Islamovac. Juče je obavljeno ispiranje bunara i spuštanje pumpe, te obavljen testni režim rada bunara. Nakon toga, voda je preusmjerena prema rezervoaru u Štrepcima. Nakon punjenja rezervoara, voda se pušta u sistem distribucije i danas u toku dana očekujemo normalizaciju vodosnadbijevanja svih lokalnih vodovoda“, kažu u RJ Vodovod i kanalizacija.

Na ovaj način, povećana je količina vode u ovom lokalnom vodovodu, te se ukidaju restrikcije sa kojima su se stanovnici gore navedenih naselja suočavali posljednjih mjeseci.

Nazad na listu