Novosti

U BANJALUCI SE PRIVODE KRAJU PREGOVORI O SNABDIJEVANJU DISTRIKTA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Danas su u Banjaluci nastavljeni pregovori o snabdijevanju električnom energijom Brčko distrikta BiH.

Na sastanku koji je održan u prostorijama Ministarstva energije i rudarstva RS,  prisustvovali su u ime domaćina, ministar Petar Đokić i Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede RS , dok je delegaciju Brčko distrikta BiH predvodio Esed Kadrić, Gradonačelnik Brčko distrikta BiH. Sastanku su, takođe, prisustvovali i šef Odjeljenja za komunalne poslove, Majazudin Vehabović, te direktor JP „Komunalno Brčko“, Kemal Atić i šef RJ Elektrodistribucija, Armin Drapić.

Zbog izuzetno složene i nestabilne situacije na tržištu energenata, koja ima tendenciju daljeg pogoršavanja, kao i značaja ovog pitanja za građane i privredu Brčkog, bilo je neophodno da se u pregovore za snabdijevanje električnom energijom uključe i čelni ljudi distrikta, koji su dali veliki doprinos održanom sastanku, a sve u cilju obezbjeđenja najpovoljnije cijene električne energije.

Rezultati današnjeg sastanka će vrlo brzo biti poznati javnosti, te očekujemo da, najkasnije, do sredine slijedeće sedmice pregovori budu završeni i pitanje snabdijevanja električnom energijom za 2023 godine riješeno na najbolji mogući način u ovom trenutku.

Nazad na listu