Novosti

Romske zastave ispred objekata JP “Komunalno Brčko”

Povodom Međunarodnog dana Roma, koji se obilježava danas 8. aprila, ispred zgrade Uprave Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” u ulici Tina Ujevića i administrativnog objekta u Studentskoj ulici, od juče se vijore romske zastave.

Ovu čast i podršku romskoj nacionalnoj manjini, menadžment preduzeća je odlučio da ukaže u ponedjeljak 4. aprila, kada je u posjeti preduzeću boravila Mejra Šećić, poslanica u Skupštini Brčko distrikta BiH ispred romske nacionalne manjine.

U našem preduzeću zaposleno je i nekoliko pripadnika romske zajednice, iako ih u obavljanju radnih zadataka to nikako ne izdvaja od ostalih zaposlenika, s obzirom da sa kolegama ravnopravno dijele poslovne obaveze.

Međunarodni dan Roma obilježava se od 1990. godine, kada je, na Svjetskom romskom kongresu Međunarodne romske unije održanom u Poljskoj, za himnu Roma odabrana pjesma “Đelem, đelem” i zastava – plavo zelena dvobojnica sa točkom u sredini, koji simbolizuje napredak i pokret, ali i migracije Roma kroz vijekove.

Svim sugrađanima i sugrađankama, pripadnicima romske nacionalne manjine, čestitamo Međunarodni dan Roma i želimo napredak i uspjeh u svim sferama života.

Nazad na listu