Novosti

POČELO PREUZIMANJE LOKALNIH VODOVODA

U prostorijama JP „Komunalno Brčko“ d.o.o., tokom jučerašnjeg dana, u prisustvu Kemala Atića, direktora, Luke Marića i Miće Stevanovića, zamjenika direktora, upriličeno je potpisivanje sporazuma o preuzimanju lokalnih vodovoda kojima su do sada upravljale mjesne zajednice.

Naime, aktima Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH, JP „Komunalno Brčko“ povjereno je da, na osnovu zahtjeva mjesnih zajednica, izvrši preuzimanje vodovoda na području distrikta,  te od sada upravlja, održava i vrši naplatu za utrošak vode od strane fizičkih i pravnih lica.

Sasvim sigurno je da ovaj čin predstavlja novi izazov u radu JP „Komunalno Brčko“ jer je potrebno obezbjediti ljudske i finansijske resurse za što uspješnije provođenje povjerenog posla. Do sada je potpisano preuzimanje lokalnih vodovoda koji se nalaze u mjesnim zajednicama: Bijela, Gornji Rahić, Donji Brezik, Vučilovac i Stanovi. Početak primjene sporazuma je 1. januar 2024. godine.

Početkom 2024. godine zaposlenici JP „Komunalno Brčko“ će izvršiti obilazak navedenih mjesnih zajednica, utvrditi stanje vodovodne mreže, pristupiti rješavanju uočenih problema, te sa korisnicima potpisati ugovor o snabdijevanju vodom.

Nazad na listu