Obavještenja za kupce

Obavještenje za korisnike vodovodne mreže sa izvorišta Domažić – danas se očekuje stabilizacija vodosnabdijevanja

U pojedinim lokalnim medijima objavljeno je da su mještani MZ Cerik 17 dana bez vode i da su uvjereni da se ne radi o kvaru na mreži, nego o drugim problemima pristupa vodnim objektima.

JP „Komunalno Brčko“ obavještava javnost, a prvenstveno korisnike ovog lokalnog vodovoda – mještane Donjih Hrgova, Cerika i dijela Dubrava, da je do problema u vodosnabdijevanju došlo zbog  kvara na mreži, koji je juče otklonjen, a danas se očekuje stabilizacija vodosnabdijevanja u ovom lokalnom vodovodu.

Do nedostatka vode u mreži došlo je usljed većeg curenja vode iz sistema, te pojedini mještani koji se snabdijevaju sa ovog vodovoda, a stanuju na višim kotama, nisu imali vode. Zbog nedovoljne količine vode u sistemu, nije bilo moguće postići pritisak za više kote. Kvar je bio na nepristupačnom mjestu, a lociran je fizičkim obilaskom mreže. Zbog dužine trase bilo je potrebno nekoliko dana da kvar bude uočen, a juče je i otklonjen. Danas se očekuje stabilizacija u vodosnabdijevanju, te će svi korisnici lokalnog vodovodnog sistema Domažić – Donji Hrgovi – Cerik – dio Dubrava ponovo imati nesmetano snabdijevanje vodom.

Prema evidenciji zaprimljenih reklamacija putem Sistema za odnose s kupcima (CRM), sa područja Cerika zaprimljene su četiri reklamacije o nestanku vode i jedna sa područja Hrgova. Prva prijava o nestanku vode sa Cerika je zaprimljena 6.12.2021. godine. Ističemo da je na ovom potezu dolazilo do obustava vodosnabdijevanja i do pada pritiska zavisno od doba dana, potrošnje, kao i položaja mjernog mjesta kupca, te nisu svi kupci u isto vrijeme bili bez vode.

Najugroženijim potrošačima voda je dostavljana, na njihov zahtjev, autocisternom.

Nazad na listu