Novosti

NOVA TRAFO STANICA U MZ DUBRAVE

Nakon što je 21. juna ove godine izgorjela trafo stanica 10/0,4 kV u MZ Dubrave, zaposlenici RJ Elektrodistribucija, su juče počeli sa pripremnim radovima na postavljanju potpuno nove trafo stanice, koja predstavlja trajno rješenje za stanovnike ove mjesne zajednice.

Tokom dana očekuje se da nova TS 10/0,4 kV, Dubrave 1, bude postavljena na predviđenu lokaciju, a završetak radova, priključenje na dalekovod i puštanje u rad se očekuje u petak, 02.09.2022 godine.

Podsjećamo da su naši zaposlenici odmah nakon gašenja požara, u rekordno kratkom roku,

instalisali mobilnu trafo stanicu, radi nesmetanog napajanja električnom energijom tog područja.

JP „Komunalno Brčko“ su u maju prošle godine isporučene dvije mobilne trafostanice – mobilna trafostanica sa mobilnom platformom 10(20)/0,4 kV, snage 1×630 kVA, sa vanjskim posluživanjem i mobilna trafostanica sa mobilnom platformom 10(20)/0,4 kV, snage 1×1000 kVA, takođe sa vanjskim posluživanjem. Ova dva prenosna elektroenergetska uređaja finansirana su sredstvima granta, koji je odobrila Vlada Brčko distrikta BiH u oktobru 2020. godine.

Nabavljene mobilne trafostanice pogodne su i kao privremeni priključci za industrijska postrojenja koja čekaju izgradnju vlastitih trafostanica, ali i za druge slučajeve gdje je električna energija neophodna, a ne postoji mogućnost standardnog snabdijevanja.

Zaposlenici JP „Komunalno Brčko“, će i u budućnosti raditi na brzom i uspješnom prevazilaženju svih problema koje susreću u svom radu, te kontinuirano raditi na podizanju kvaliteta naših usluga, na zadovoljstvo svih naših sugrađana.

 

Nazad na listu