Novosti

ISPLAĆENA JEDNOKRATNA POMOĆ ZAPOSLENICIMA

Svjesni posljedica koje inflacija i globalna ekonomska kretanja imaju na primanja zaposlenika, JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. je isplatilo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 400 KM svim zaposlenicima čija osnovna plata ne prelazi iznos od 1.200 KM.

Naime, na prijedlog direktora Kemala Atića, Upravni odbor preduzeća je donio odluku o isplati  jednokratne pomoći, s ciljem ublažavanja posljedica rasta potrošačkih cijena i troškova života.

„Nakon izvršenog povećanja plata tokom ove godine u linearnom iznosu za sve zaposlenike, vjerujemo da će i ova jednokratna novčana pomoć našim zaposlenicima olakšati svakodnevnicu u ovim izazovnim vremenima. Radi se o sopstvenim finansijskim sredstvima preduzeća obezbjeđenih internim uštedama u poslovanju, te efikasnim upravljanjem od strane menadžmenta. Isplatom je obuhvaćeno 335 radnika sa najnižim primanjima. Svjesni smo da su ljudski potencijali osnova uspješnog rada našeg preduzeća i da samo oni koji prepoznaju tu činjenicu mogu se nadati pozitivnom poslovnom rezultatu“, izjavio je direktor Kemal Atić.

U JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. ističu da se pomoć radnicima neće završiti sa ovom aktivnošću, jer je briga o zaposlenicima trajna obaveza koju je trenutni menadžment postavio pred sebe kao jedan od osnovnih zadataka.

Nazad na listu