Vijesti i publikacije

DERK obavio regulatorni nadzor u JP „Komunalno Brčko“

Tim Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) tokom ove sedmice proveo je redovan godišnji regulatorni nadzor vršenja elektrodistributivne djelatnosti u Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“.

Riječ je o redovnom nadzoru državnog regulatora nad poslovanjem preduzeća koje se odnosi na djelatnosti distribucije, snabdijevanja i trgovine električnom energijom, za koje je JP „Komunalno Brčko“ licencirano.

Predmet nadzora Državne regulatorne komisije za električnu energiju su redovnost dostavljanja izvještaja, poštovanje uslova za korišćenje licenci (za snabdijevanje, distribuciju i trgovinu), finansijski pokazatelji i primjena odluke o tarifnim stavovima za kupce koji se snabdijevaju u okviru univerzalne usluge (domaćinstva i ostala potrošnja), zatim uvid u primjenu tarifa za kupce koji se snabdijevaju na tržištu, uvid u poslovne aktivnosti iz oblasti koje se ne odnose na distribuciju i snabdjevanje električnom energijom, provođenje aktivnosti u postupku razdvajanja djelatnosti, vlasništva nad sredstvima za obavljanje djelatnosti, kvalitet snabdjevanja električnom energijom, energetski pokazatelji te plan nabavke električne energije za naredni period.

Vođa Tima Državne regulatorne komisije za električnu energiju je Saša Šćekić, rukovodilac Sektora za licence i tehničke poslove, koji će u narednih nekoliko dana dostaviti izvještaj o provedenom nadzoru.

Neposredno prije regulatornog nadzora, Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ produžena je Licenca za obavljanje djelatnosti trgovine i snabdijevanja električnom energijom na teritoriji Brčko distrikta BiH za period 1.11.2022. – 31.10.2027. godinu.

Nazad na listu