Obavještenja za kupce

26.4.2023. XI IZLOŽBA PASA MJEŠANACA

U nedjelju 21. maja 2023. godine u Gradskom parku u Brčkom, u sklopu Državne izložbe pasa svih rasa, Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja RJ Čistoća, organizuje tradicionalnu 11. po redu izložbu pasa mješanaca.

Prijave za izložbu su otvorene od danas do 19. maja. Prijavni list se može preuzeti na protokolu preduzeća u ulici Tina Ujevića 66, zatražiti putem maila info@komunalno.ba, preuzeti putem facebook ili web stranice.

“Na izložbi mogu da učestvuju svi uredni i socijalizovani psi, mješanci ili psi bez pedigrea, o kojima vlasnici brinu, ali nemaju baš prilike da ih pokažu. Uslovi za učešće na izložbi su da je pas vakcinisan protiv bjesnila, da je čist i uredan, da sluša vlasnika, odnosno da je socijalizovan u susretu sa ljudima i drugim psima, što će upravo i da ocjenjuju sudije kinološkog saveza na izložbi”, kažu u Sektoru za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Prijavljeni psi biće razvrstani u tri kategorije – mali, srednji i veliki psi, a ravnopravni učesnici izložbe biće i psi zbrinuti u azilu kojim upravlja JP “Komunalno Brčko”.

“Naša izložba je jedna od rijetkih na kojoj mješanci mogu da pokažu da su jednako vrijedni i važni kao i rasni psi. Zahvaljujemo se prijateljima iz Kinološkog saveza Brčko distrikta BiH koji na taj dan organizuju Državnu izložbu pasa svih rasa, i koji na našu izložbu mješanaca gledaju kao na sastavni dio te manifestacije, a iste sudije ocjenjuju i jednu i drugu smotru pasa”, ističu u Sektoru za zbrinjavanje napuštenih životinja.

Obrazac prijave za izložbu

Nazad na listu