Novosti

01.10.2020. U susret Međunarodnom danu zaštite životinja – pozivamo građane da udome psa iz azila

U nedjelju 04. oktobra 2020. godine obilježava se Međunarodni dan zaštite životinja.

 

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji djeluje pri Radnoj jedinica Čistoća, od osnivanja je na poseban način, kroz druženje sa građanima i najmlađim sugrađanima, na Trgu Mladih, u azilu ili organizovanjem radionica u nekoj od brčanskih obrazovnih ustanova, obilježavao ovaj datum.

 

“Međutim, ove godine nismo u prilici, zbog epidemiološke situacije, da organizujemo susrete sa građanima, no datum ćemo svakako obilježiti pozivanjem sugrađana da budu humani i da udome psa iz azila kojim upravljamo,” poručuju iz Sektora za zabrinjavanje napuštenih životinja.

 

Pozivamo naše sugrađane i ljubitelje pasa da azil posjete svakog radnog dana od 09:00 – 15:00 h i odaberu psa kojeg žele i mogu da udome, ili da dođu utorkom i petkom od 10:00-11:00 h, kada je termin određen samo za udomljavanje, i tada preuzmu svog ljubimca. Terminima određenim za udomljavanje prisustvuju i veterinari Javne veterinarske stanice u Brčkom, koji svakom novom vlasniku daju i korisne informacije o tome kako da se brinu o svom psu. Sa druge strane, pozivamo i vlasnike pasa da brinu o svojim ljubimcima i njihovom potomstvu, s obzirom da je najveći broj pasa koji se nađu na ulici produkt neodgovornog vlasništva i nedovoljne brige o životinji.

 

Zahvaljujemo se svima koji su u proteklih 11 godina udomili psa azila kojim upravlja naše preduzeće, a do sada je udomljeno oko 3.000 pasa.

 

Nazad na listu