Novosti

Udomljavanje kao stalna aktivnost brčanskog azila

U azilu kojim upravlja JP “Komunalno Brčko” trenutno se nalazi 350 odraslih napuštenih pasa i više štenaca.

Naš higijeničarski servis, privremeni azil za pse nakon uklanjanja sa javne površine, a prije udomljavanja, nalazi se u naselju Brod, u bivšoj bazi McGovern. Riječ je o skloništu za pse opremljenom kućicama, pregrađenim boksovima, u kojima psi dobijaju hranu, vodu i medicinsku njegu. Neki od pasa prolaze i obuku na poligonu, koju provode naši zaposlenici, među kojima je i kinolog.

Svi koji žele da udome psa, to mogu da urade svakog utorka i petka u periodu od 10:00 – 11:00 h, jer udomljavanju prisustvuju i veterinari Javne veterinarske stanice Brčko, koji mikročipuju pse. Udomitelj je dužan da popuni određeni obrazac o prihvatu psa iz azila i potvrdi da će se brinuti o njemu. Takođe je važno da je punoljetno lice, a važno nam je i da je lice spremno da se brine o psu u budućnosti. Nevezano za termine udomljavanja, zainteresovani mogu da posjete azil svakog radnog dana u periodu od 09:00 – 15:00 sati i odaberu svog novog ljubimca.

Udomljavanje je naša stalna aktivnost, a sada je posebno neophodna, s obzirom da su kapaciteti azila popunjeni, te pozivamo sve ljubitelje pasa, koji su u mogućnosti, da postanu i udomitelji ovih divnih četvoronožaca.

Nazad na listu