Uncategorized @bs

PRIKUPLJANJE LIŠĆA U GRADSKOM PARKU

Prikupljanje otpalog lišća, s početkom jeseni, je jedan od redovnih zadataka, koji zaposlenici JP „Komunalno Brčko“ uspješno obavljaju.

Jesen pored toga što sa sobom donosi  nove vremenske uslove, mokro, hladno i vlažno vrijeme, koje u kombinaciji sa  otpalim lišćem na površinama kojima se kreću pješaci, donosi i veliku opasnost od proklizavanja i doživljavanja povreda.

Otpalo lišće se ne smije ostavljati na travnjacima jer sprječava da travnjaci u jesen i zimu dobiju dovoljno svjetlosti i zraka. Ispod pokrova od lišća često se skuplja vlaga što potiče truljenje. Rezultat su ogoljena mjesta na travnjaku ili povećano stvaranje mahovine.

Zbog toga su vrijedni radnici RJ Čistoća, tokom proteklih dana, pristupili prikupljanju i odvozu lišća sa prostora gradskog parka.

Takođe, izvršeno je i sađenje više od 4000 sadnica dvogodišnjeg zimskog cvijeća, te drvorednih sadnica lišćara i četinara, na za to predviđene prostore.

U narednom periodu će biti nastavljeno sađenje novih ružičnjaka i drugog cvijeća na prostoru Bulevara.

Ovim aktivnostima potvrđujemo čvrstu opredjeljenost svih zaposlenih u JP „Komunalno Brčko“, da naš grad učinimo i održimo mjestom za ugodan život.

Nazad na listu