Novosti

POSJETA POLAZNIKA EU PROGRAMA ZA MLADE DRŽAVNE SLUŽBENIKE

Polaznici programa Europske unije za mlade državne službenike, (EU Scheme for Young Professionals in BiH), koji organizuje i provodi British Council, danas su boravili u prostorijama JP “Komunalno Brčko” d.o.o.

Naime, radi se o grupi od pet polaznika koji u okviru obuke namjeravaju izraditi dokument pod nazivom “Unapređenje efikasnosti poslovanja javnih preduzeće za prikupljanje i odvoz otpada”.

Program EU za mlade državne službenike u BiH je projekat koji pomaže Bosni i Hercegovini pri razvoju profesionalnog i depolitizovanog sistema javne uprave. Program nudi stručno usavršavanje i mobilnost novoj generaciji državnih službenika koji su zaduženi za proces pridruživanja EU i koji će voditi promjene tokom procesa proširenja,te će pokriti ključna područja javne uprave i područja relevantna za proces EU integracija.

Izvršni rukovodilac RJ Čistoća, Luka Marić i šefica Službe za odnose sa kupcima, Enesa Nikšić, su upoznali učesnike navedenog programa o poslovnim procesima vezanim  za prikupljanje i odvoz otpada na području Brčko distrikta BiH, te naplatom izvršenih usluga.

Takođe, prisutni su imali priliku dobiti i informacije o projektu odvoza smeća na regionalnu deponiju Crni Vrh, kod Zvornika. Najviše pitanja je bilo o stanju voznog parka u RJ Čistoća, kao i načinima prevazilaženja problema naplate.

Naročito je istaknuta spemnost našeg preduzeća za učestvovanjem i davanjem podrške svim projektima koji nas očekuju u procesima EU integracija.

Nazad na listu