Uncategorized @bs

Počela rekonstrukcija i čišćenje cjevovoda na Bukvičkom platou

Zaposlenici RJ Vodovod i kanalizacija započeli su radove na revitalizaciji sistema vodosnabdijevanja u selima Bukvičkog platoa, radi kvalitetnijeg protoka vode i smanjenja vremena zastoja u isporuci vode. Ovaj sistem cjevovoda napaja se vodom sa izvorišta Stjepkovica.

U posljednje tri godine radilo se na mjerenju protoka vode i čestom ispiranju mreže, ali ti radovi nisu dovoljno poboljšali vodosnabdijevanje, te su mještani u posljednje vrijeme uputili nekoliko pritužbi i našem preduzeću i zvaničnim institucijama, ukazujući na problem nedovoljnog dotoka vode do domaćinstava. Stoga je direktor preduzeća odredio da ponovno uspostavljanje normalnog vodosnabdijevanja na ovom lokalnom vodovodu bude jedan od prioriteta poslovanja.

Ekipa na terenu je radove počela od rezervoara u naselju Gajevi, te se sada ispituje metar po metar mreže, mijenjaju dotrajali objekti, instalacije i cijevi, na potezu od Gajeva do Donjeg Bukvika i Bukovca.

U ovom trenutku ne možemo precizirati koliko će radovi trajati, ali je plan da se uspostavi gravitaciono vodosnadbijevanje, bez manipulacije ljudskog faktora, sa ciljem da mještani imaju uredno vodosnabdijevanje.

Nazad na listu