Uncategorized @bs

ODRŽANA XI IZLOŽBA PASA MJEŠANACA

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji djeluje u okviru Radne jedinice “Čistoća”, u nedjelju, 21. maja 2023. godine, organizovao je XI tradicionalnu izložbu pasa mješanaca, koja je održana u sklopu XXI CAC (državne) izložbe pasa svih rasa.

Psi su ocjenjivani od strane certifikovanih sudija u tri kategorije: mali, srednji i veliki, a ravnopravno sa vlasničkim i ove godine su učestvovali  psi zbrinuti u Azilu kojim upravlja JP „Komunalno Brčko“.

Sudije su ocjenjivale pse po izgledu, stepenu socijalizacije, odnosu psa prema vlasniku i njegovim naređenjima i ostalim relevatnim karakteristikama.

Pravo učešća su imali svi uz uslov da je pas vakcinisan protiv bjesnila, te da je čist, uredan i da sluša svoga vlasnika.

Prepun gradski park je dokaz da ova i slične manifestacije imaju svoju publiku, a najveća radost se osjetila kod brčanskih mališana, kojima je ovo bila prilika, da osim u prelijepom danu, uživaju i u društvu pasa svih rasa.

Takođe, ovo je bila prilika da animiramo javnost za potrebom udomljavanja pasa iz azila, jer ovi psi nisu ništa manje umiljati, poslušni i zahvalni ljubimci.

Pobjednici po kategorijama su:

Mali psi:

  1. mjesto – Andrea Jovanović, Bijeljina, pas MAZA
  2. mjesto – pas iz azila koga je izveo dječak Andrej Perić, pas ČUPKO
  3. mjesto – Ajsela Mutapčić, Srebrenik, pas NOA

Srednji psi:

  1. mjesto – Nevena Rakanović, Bijeljina, pas ROKI
  2. mjesto – Gorana Zekić, Brčko, pas MAZA
  3. mjesto –   Milica Popić, Brčko, pas GROF

Veliki psi:

  1. mjesto – Živko Lakić, Brčko, pas LEON
  2. mjesto – Branimir Filipović, pas LESI
  3. mjesto – Svetozar Ljubojević, Brčko, pas LEON

Svim učesnicima ove manifestacije su uručene zahvalnice i prigodni pokloni, koje je obezbjedilo JP „Komunalno Brčko“, dok su pobjednici dobili i pehare.

Zahvaljujemo se svim učesnicima a pobjednicima upućujemo iskrene čestitke.

Vidimo se i naredne godine.

 

Nazad na listu