Novosti

Održana Osma izložba pasa mješanaca

U nedjelju, 5. maja ove godine u gradskom parku u Brčkom održana je 8. Izložba pasa mješanaca, u organizaciji Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“.

Izložba je realizovana pod pokroviteljstvom Kinološkog saveza Brčko distrikta BiH u okviru 19. državne izložbe pasa svih rasa.

Psi mješanci takmičili su se raspoređeni u tri kategorije – mali, težine do 5 kg, srednji, težine do 15 kg, i veliki psi, težine preko 15 kg. Najveći odziv izlagača bio je u kategoriji malih pasa.

Psi su ocjenjivani po netipičnim odlikama pasa određene rase, prema kriteriju stepena socijalizacije, odnosu psa prema vlasniku i njegovim naređenjima odnosno poslušnost psa, njegovanosti te prema ostalim karakteristikama.

Svim učesnicima na izložbi mješanaca uručene su zahvalnice a pobjednicima pehari kao i poklon paketi od JP „Komunalno Brčko“ i poklon paketi za pse koji su pripremljeni i donirani od strane Agrinatura iz Hadžića.

Izložba pasa mješanaca prilika je kojom se nastoji senzibilizirati i potaknuti javnost na udomljvanje pasa iz našeg azila ali i pokazati njihova umilnost jer psi mješanci jednako kao i oni rasni, umiju dati i uzvratiti ljubav, zahvalnost i potvrditi da mogu biti odani i zahvalni ljubimci.

Pored pasa koji na ovakvom događaju pokazuju svoje vještine i umijeća poseban je ovo događaj i za vlasnike pasa koji dobijaju potvrdu za svoj trud, njegu i brigu koju iskazuju prema psima.

Zahvaljujemo svim učesnicima, sponzorima i ljubiteljima četveronožnih ljubimaca na učešću i uspješnom sprovođenju još jedne izložbe pasa mješanaca.

Nazad na listu