Obavještenja za kupce

Obavještenje za kupce električne energije – od ponedjeljka akcija isključenja neredovnih platiša

JP “Komunalno Brčko” obavještava kupce električne energije sa teritorije Brčko distrikta BiH, čiji je snabdjevač, da u ponedjeljak 4. aprila 2022. godine počinje akcija isključenja dužnika sa elektrodistributivne mreže.

Kupci koji neredovno izmiruju svoje obaveze i imaju dug veći od posljednjeg isporučenog računa, u obavezi su da dugovanje izmire do ponedjeljka. U suprotnom, mogu se suočiti sa isključenjem sa elektrodistributivne mreže. Da bi ponovo postali korisnici ove usluge, ukoliko su isključeni, kupci moraju da plate dug i naknadu za ponovno priključenje na mrežu.

Radno vrijeme blagajne radnim danima je od 07:00 – 19:00 sati, a subotom od 07:00 do 12:00 sati. Uplate se mogu izvršiti i na šalterima svih banaka i pošta u Brčko distriktu BiH, s tim što ove institucije naplaćuju i proviziju za pružene usluge, dok je plaćanje na šalterima JP “Komunalno Brčko” u Brčkom, Seonjacima i Gornjem Rahiću bez provizije.

Pozivamo sve kupce i korisnike usluga JP “Komunalno Brčko” da svoje obaveze izmiruju na vrijeme, da bismo izbjegli neprijatne situacije primjene nepopularnih mjera radi naplate duga. Za više informacija možete pozvati besplatni info broj 0800 505 07.

Nazad na listu