Obavještenja za kupce

NASTAVLJENI RADOVI NA USPOSTAVLJANJU NORMALNOG VODOSNABDIJEVANJA

Od ranih jutarnjih sati, ekipe JP “Komunalno Brčko” d.o.o. nastavljaju sa radovima na popravkama na vodovodnoj mreži, u nastojanju da se našim građanima što prije omogući nesmetano snabdijevanje vodom.

Naime, tokom jučerašnjeg dana, na dvije lokacije, u neposrednoj blizini graničnog prelaza i kod gradskog stadiona, došlo je do havarije na transportnom cjevovodu, što je uzrokovalo da veći dio gradskog jezgra ostane bez vode. Izvanrednim naporima zaposlenika RJ Vodovod i kanalizacija, omogućeno je većem broju domaćinstava na nižim nivoim da ipak dobiju vodu uz smanjen pritisak.

Radovi na popravci kvara kod graničnog prelaza se privode kraju, te je za očekivati da u poslijepodnevnim satima budu okončani.

Lokacija pucanja cijevi kod gradskog stadiona je utvrđena i trenutno se rade iskopi, nakon čega će se pristupiti sanaciji kvara.

Građane još jednom molimo za razumijevanje i strpljenje, jer su evidentni napori koje ulažu naši radnici kako bi što prije omogućili normalizaciju u vodosnabdijevanju Brčkog.

 

Nazad na listu