Uncategorized @bs

NASTAVLJENE AKTIVNOSTI NA PREUZIMANJU LOKALNIH VODOVODA

Predstavnici JP „Komunalno Brčko“ su početkom ove sedmice održali niz sastanaka sa predstavnicima mjesnih zajednica Bijela, Gornj Rahić, Stanovi, Donji Brezik i Vučilovac, u cilju nastavka aktivnosti na preuzimanju lokalnih vodovoda.

Naime, tokom prošle godine, a na zahtjev pomenutih mjesnih zajednica, Skupština i Vlada Brčko distrikta BiH su donijele Odluke kojima je povjereno JP „Komunalno Brčko“ da preuzme lokalne vodovode na upravljanje i održavanje, te vrši naplatu za utrošak vode od strane fizičkih i pravnih lica.

U tu svrhu u preduzeću je formiran tim koji će provesti sve neophodne radnje u cilju  kvalitetnog i brzog završetka predviđenog posla, što podrazumijeva utvrđivanje stanja vodovodne mreže, otklanjanje uočenih problema, utvrđivanja načina evidentiranja postojećih potrošača i uvođenje sistema naplate utrošene vode.

Sastancima sa predstavnicima mjesnih zajednica su prisustvovali Luka Marić, zamjenik direktora, Enesa Nikšić v.d. pomoćnik direktora za logistiku, Egrin Husejnović, šef sektora za priključke i Maid Halilović, šef Službe za razvoj.

Zaključak sastanaka je da se ubrza preuzimanje lokalnih vodovoda, te su u tu svrhu dogovorene aktivnosti i obaveze obje strane koje će dovesti do završetka predviđenog posla.

Nazad na listu