Saopštenja za javnost

DEMANTI NA DIO ČLANKA “FK JEDINSTVO BRČKO U VELIKIM PROBLEMIMA: ISKLJUČENA IM I STRUJA“ OBJAVLJENOG 4.3.2021.

Servisne Informacije

ŠATORSKO NASELJE NIJE BILO SPOJENO NA BROJILO STADIONA FK JEDINSTVO BRČKO

JP “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH demantuje izjavu objavljenu na portalu Otisak.ba 4.3.2021. godine koju je iznijelo trenutno rukovodstvo Fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko u članku pod nazivom “FK Jedinstvo Brčko u velikim problemima: Isključena im i struja“ , a koja glasi: …” A od nedavno im je i isključena struja radi dugovanja koje, kako kažu, su zatekli od prethodnih uprava. Navode da su sveli dugovanja na oko 1.200 KM za struju, međutim, postavljanjem šatora za izolaciju prošle godine, kako tvrde, korištena je njihova struja te napravljen dug od oko 6 hiljada KM koji je ostao klubu da plati.

Kategorično tvrdimo da je šatorsko naselje imalo svoje brojilo, koje nije imalo nikakve veze sa brojilom na stadionu, što se može provjeriti uvidom u našu evidenciju.

Trenutni dug FK Jedinstvo Brčko je višestruko veći od 1.200 KM, koliko su u izjavi naveli iz kluba, a razlog isključenja električne energije ovom kupcu je očit – neredovno izmirenje obaveza. JP “Komunalno Brčko” je u određenom periodu imalo sa ovim kupcem i ugovor o plaćanju duga na rate, međutim došlo je kršenja i tog ugovora od strane kupca.

S obzirom da je dug veliki, te da je naplata potraživanja otežana, JP “Komunalno Brčko” je bilo primorano da ovog kupca isključi sa elektrodistributivne mreže do izmirenja obaveza, a u slučaju da ne dođe do toga u razumnom roku, biće pokrenuta i tužba pred nadležnim sudom.

Nazad na listu