Novosti

NOVO SPECIJALNO VOZILO WOMA ODNEDAVNO U FUNKCIJI

Specijalno vozilo tzv. WOMA, stavljena je u funkciju i već je na terenu u cilju rješavanja problema začepljenih kanalizacionih cijevi u Brčko distriktu BiH.

Naime, početkom septembra, odlukom menadžmenta, nabavljeno je novo specijalno vozilo, čime je nastavljena aktivnost na obnovi i modernizaciji opreme i voznog parka JP „Komunalno Brčko“.Ovaj tip vozila, tzv. WOMA, je veoma djelotvorno u situacijama kada se rješavaju problemi začepljenja kanalizacionih cijevi, što omogućava brže i efikasnije održavanje kanalizacione mrežeu gradu. Radi se o vozilu, marke VOLVO, tip FL42 R, sa nadogradnjom ATRIK, koje je najskuplje u voznom parku JP “Komunalno Brčko” i u cijelosti je isplaćeno iz vlastitih sredstava.

Do sada je naše preduzeće raspolagalo sa jednim specijalnim vozilom za ove namjene, koje je staro 28 godine i čiji je radni vijek davno prošao, ali je zalaganjem i pažljivim rukovanjem zaposlenika našeg preduzeća to vozilo i dalje u funkciji. Bitno je napomenuto da je stara WOMA, osim što je radila na održavanju kanalizacione mreže u Brčkom, bila na ispomoći i drugim opštinama u okruženju, kada su to vanredne prilike zahtijevale.

Nazad na listu