Novosti

U TOKU RADOVI NA REVITALIZACIJI DVA BUNARA

Već duži vremenski period stanovnici mjesnih zajednica koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta Štrepci i Donji Hrgovi imaju stalne probleme sa redovnim vodosnabdijevanjem, što je pogotovo izraženo u ljetnom periodu.

Zbog toga je JP “Komunalno Brčko” provelo postupak javne nabavke te potpisalo ugovor za fizičko-hemijsku revitalizaciju dva bunara sa preduzećem “IPIN” d.o.o. Bijeljina.

Dana 13.08.2024.g. u prostorijama JP ,,Komunalno Brčko” doo Brčko distrikt BiH je održan sastanak na kojem su prisustvovali ispred ugovornog organa Luka Marić, zamjenik direktora za tehničke poslove, a ispred izvođača Drago Jović, direktor i dr Vaso Novaković, tehnički direktor. Zaključak sastanka je bio da se početak radova odloži do 26.avgusta 2024.g, zbog nemogućnosti isključenja potrošača, jer je nastupio sušni period godine u kome je povećana potrošnja vode zbog ekstremno visokih temperature.

Nakon uklanjanja šiblja i drveća oko bunara i na putu do bunara na izvorištu u Štrepcima, radi pristupa neophodnih teretnih vozila i mašina za izvođenje radova, dana 27.8. su otpočeli radovi vađenjem pumpe te utvrđivanjem stanja u kojem se cijelo postrojenje nalazi. Okončanje svih radova na revitalizaciji bunara se očekuje u predviđenom roku.

Radovi na izvorištu Domažići u Donjim Hrgovima počinju u ponedjeljak 2.9.2024. godine u poslijepodnevnim satima.

Nazad na listu