Novosti, Uncategorized @bs

25.3.2021. USKORO ONLINE IZLOŽBA PASA

JP “Komunalno Brčko” planira da u maju 2021. godine organizuje online izložbu pasa, u kojoj mogu da učestvuju i mješanci i rasni psi (rasni psi neće biti ocjenjivani po kinološkim standardima, svi psi imaju jednake šanse za pobjedu), a psi koji u jednoj od tri kategorije – maloj, srednjoj i velikoj, dobiju najviše glasova (lajkova) pratilaca stranice, dobiće i simbolične nagrade.

Pozivamo sve odgovorne vlasnike pasa sa područja Brčko distrikta BiH da iskoriste narednih mjesec dana da uglade i urede svoje ljubimce i počnu da ih fotografišu i snimaju, a mi ćemo uskoro objaviti način i uslove prijave za izložbu.  Jedan od glavnih uslova je da je pas čipovan, zatim da je vlasnik psa iz Brčkog, a potom da je pas čist, uredan, miroljubiv i raspoložen za izložbu.

Naše preduzeće je od 2012. do 2019. godine organizovalo izložbu mješanaca u okviru Državne izložbe pasa svih rasa, međutim zbog pandemije COVID-19 ova tradicionalna manifestacija je prošle godine prekinuta, te neće biti održana ni ove godine. S obzirom da je ova izložba bila jedna od rijetkih u BiH na kojoj su učestvovali mješanci, odlučili smo da organizujemo online druženje i izložbu pasa, dok se ne steknu uslovi da se sa našim ljubimcima opet družimo uživo.

Uskoro više informacija, pratite nas 🙂

Nazad na listu