Novosti

22.10.2020. Još nekoliko dana do kraja besplatne akcije odvoza krupnog otpada

Prvog dana oktobra počela je jesenja besplatna akcija odvoza krupnog otpada, koju je JP “Komunalno Brčko”, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, u obavezi da provodi dva puta godišnje.

Akcija je u dosadašnjem toku realizovana u skladu sa planom prikupljanja i odvoza, koji je građanima dostupan na web i  facebook stranicama preduzeća, kao i putem besplatne info linije 0800 505 07.

„Specijalno vozilo svakodnevno vrši obilazak lokacija za privremeno odlaganje, koje su predviđene planom, a odvoz krupnog otpada se vrši i po pozivu građana, ukoliko je riječ o većim količinama, kao i po pozivu inspekcijskih organa, ukoliko je krupni otpad odložen van za to predviđenih mjesta. Isto tako, prilikom redovnog odvoza komunalnog otpada, po dojavama naših radnika sa terena, takođe se vrši odvoz ove vrste otpada. Prema našim procjenama, do sada je prikupljeno oko 15 tona krupnog otpada,“ kažu u Radnoj jedinici „Čistoća“, koja operativno realizuje ove akciju.

S obzirom da je do kraja besplatne akcije prikupljanja i odvoza kabastog otpada (dijelovi starog pokućstva, najmeštaja, sanitarija i sl.) ostalo svega nekoliko dana, kao i da je specijalno vozilo u ovom mjesecu preusmjereno da radi samo na realizaciji ove akcije, pozivamo sugrađane da se do kraja akcije još masovnije odazovu i da se, potpuno besplatno, riješe ove vrste otpada.

U ostalim periodima godine odvoz krupnog otpada se naplaćuje, a i zbog angažovanosti vozila na drugim poslovima, krupni otpad nije moguće odvesti u kratkom periodu, te je naša preporuka da iskoristite akciju koja traje do 28. oktobra.

Lokacije odlaganja su na linku:  https://komunalno.ba/obavjestenje-za-kupce-jesenja-besplatna-akcija-odvoza-krupnog-otpada/

Više informacija putem besplatne info linije 0800 505 07.

Nazad na listu