Novosti

01.07.2020. 14 pripravnika sa visokom stručnom spremom uspješno završili pripravnički staž

Četrnaest pripravnika sa visokom stručnom spremom su polaganjem pripravničkog staža okončali jednogodišnje sticanje radnog iskustva u jednoj od četiri radne jedinice JP „Komunalno Brčko“.

Prilikom polaganja pred četvoročlanom komisijom pokazali su visok stepen znanja o organizaciji, njenim djelatnostima, procedurama i pravilnicima, praktičnom obavljanju radnih zadataka, te drugim oblastima za koje su se osposobljavali u protekloj godini. Svi oni se nadaju da će im ova godina dana radnog iskustva olakšati traženje stalnog zaposlenja.

Svakom pripravniku, među kojima su bili ekonomisti, pravnici i inžinjeri, za vrijeme pripravničkog staža dodjeljen je mentor, koji je bio u obavezi da pripremi i realizuje program osposobljavanja pripravnika, te da određeno vrijeme tokom radne sedmice posveti isključivo radu sa pripravnikom. Pripravnici su imali priliku da steknu nova znanja, da rade u timu, profesionalno, transparentno, ali i da usavršavaju svoja znanje i vještine.

Od osnivanja javnog komunalnog preduzeća, do danas, šansu za obavljanje pripravničkog staža dobilo je više 200 mladih ljudi sa srednjom, višom ili visokom stručnom spremom.

Nazad na listu