4.1.2015.g. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE - Radno vrijeme za Božić

Ispis E-mail

JP „Komunalno Brčko“ obavještava kupce da će u dane predstojećih Božićnih praznika raditi dežurni šalteri na Blagajnama u Brčkom i Gornjem Rahiću, kako slijedi :

  

DAN/DATUM

RADNO VRIJEME

LOKACIJA

četvrtak 07.01.2016.

10:00 – 16:00 h

Brčko, Tina Ujevića 66

07:30 – 14:00 h

Gornji Rahić

nedjelja 10.01.2016.

10:00 – 16:00 h

Brčko, Tina Ujevića 66

 

Ostalim danima, blagajne rade uobičajeno, radnim danima od 07:00 – 19:00 i subotom od 07:00 – 14:00 h.

 Za više informacija, kontaktirati Pozivni centar 0800 505 07.

                                                                      

                                                                                              JP „Komunalno Brčko“

                                                                                                 Za ugodan život 

 

28.12.2015.g. Saopštenje za javnost - JKP zamrzava status člana u Privrednoj komori

Ispis E-mail

Brčko, 28.12.2015. godine

 

Povodom stanja u Privrednoj komori Brčko distriktra BiH, direktor i menadžment JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH daju sljedeće saopštenje:

 

Zbog novonastale situacije  u organizovanju rada Privredne komore Brčko distrikta BiH, a čiji je JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH član, menadžment JP „Komunalno Brčko“ obavještava javnost da zamrzava status člana Privredne komore Brčko distrikta BiH, dok se ne steknu uslovi za naše aktivno učešće i podršku ovoj značajnoj instituciji.

Shodno ovoj odluci, JP „Komunalno Brčko“ neće u narednom periodu plaćati članarinu niti se odazivati na sastanke koje organizuju jedna ili druga inicijativa, niti davati prednost bilo kojoj od ove dvije strane.

Naime, nama se, kao članu Privredne komore Brčko distrikta BiH istovremeno obraćaju dvije inicijative za izbor članova Skupštine Privredne komore ili konstituirajuću Skupštinu Privredne komore Brčko distrikta BiH, što smatramo neprimjerenim, te se kao ozbiljan privredni subjekt i član poslovne zajednice koji je osnovan od strane Brčko distrikta BiH, želimo distancirati od učešća u takvom načinu rada.

Ističemo da smo i dalje zainteresovani da sve svoje kapacitete, stručnost i iskustvo stavimo na raspolaganje svim privrednim udruženjima, pa tako i Privrednoj komori Brčko distrikta BiH, ali tek od onog trenutka kada budu uspostavljeni u skladu sa zakonom i interesima poslovne zajednice, a i nas kao poslovnog subjekta, te pokažu sposobnost za zastupanje interesa privrednika u ovoj lokalnoj sredini, a i široj zajednici.

S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                         M Sc Admir Nuković,

direktor  JP „Komunalno Brčko d.o.o. Brčko distrikt BiH 

 

17.11.2015. Javna rasprava o dokumentu Opći uslovi za isporuku i snabdijevanje električnom energijom u Brčko distriktu BiH

Ispis E-mail

javna_rasprava2015.jpgJP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH organizuje javnu raspravu o izmjenjenom dokumentu Opći uslovi za isporuku i snabdijevanje električnom energijom u Brčko distriktu BiH.

Javna rasprava će biti održana 24.11.2015. godine u 12:00 h u konferencijskoj sali nove poslovne zgrade preduzeća, u ulici Tina Ujevića 66, treći sprat, sa ciljem prikupljanja primjedbi, komentara i mišljenja zainteresovanih subjekata o ovom dokumentu, a radi izrade kvalitetnog konačnog rješenja.

Pozivamo sve zainteresovane strane da prisustvuju raspravi ili da svoje sugestije upute na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijedlog dokumenta je dostupan na sljedećem linku. 

Opći uslovi za isporuku i snabdijevanje el energijom BD BiH oktobar-prečišćen tekst-finalni


 

Nema poskupljenja struje u Brčko distriktu BiH u 2015. godini

Ispis E-mail

JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikta BiH obavještava svoje kupce električne energije da u narednih šest mjeseci neće doći do poskupljenja električne energije za stanovnike Brčko distrikta BiH.

Iako će se u periodu od 01.07.2015. godine do 31.12.2015. godine obračun i fakturisanje za utrošenu električnu energiju prema JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH vršiti po tarifnim stavovima uvećanim za 17 %, što predstavlja povećanje troškova od oko 1,6 miliona KM, ovaj trošak neće snositi domaćinstva i poslovni subjekti u Distriktu. JP „Komunalno Brčko“ će ovaj dodatni teret finansirati iz vlastitih sredstava.

Obračun i fakturisanje električne energije i dalje će biti vršeni na osnovu tarifnih stavova, odobrenih od strane Države regulatorne komisije za električnu energiju u decembru 2014. godine.

Takođe, najavljeno pa odgođeno uvećanje cijena električne energije od strane Elektroprivrede Republike Srpske (EPRS), bez obzira kada stupi na snagu, neće uticati na povećanje cijena isporuke električne energije za sve kategorije kupaca u Brčko distriktu BiH do 31.12.2015. godine.

 

                                                                                                                      JP „Komunalno Brčko“ 

 

2.12.2014. Saradnja sa Visokom školom računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Ispis E-mail

saradnja_empiricaJP „Komunalno Brčko“ je od osnivanja podržavalo i izlazilo u susret pojedincima, organizacijama i institucijama koje promovišu obrazovanje i učenje, te smo tako do sada organizovali i podržali više projekata u kojima su mladi sticali svoje prvo radno iskustvo.

U tom duhu, podrške mladima da stiču praktična iskustva u jednoj velikoj organizaciji sa uređenim procesima rada kakva je JP „Komunalno Brčko“, potpisali smo Ugovor o saradnji sa Visokom školom računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom.

Ugovor o saradnji potpisan je u cilju uspostavljanja poslovno – tehničke saradnje, saradnje u nastavi, organizovanja edukacija u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, kao i organizovanja studentske prakse.

Naše preduzeće se ovim ugovorom obavezalo da će za studente završnih godina studija ove visoko obrazovne ustanove omogućiti izvođenje praktičnog obrazovanja iz oblasti razvoja i održavanja informacionog sistema, primjene softverskih rješenja u poslovnim procesima, marketinga, kao i poslovnog planiranja. Sa druge strane, Visoka škola eMPIRICA će za naše zaposlenike organizovati treninge iz oblasti cjeloživotnog učenja primjenom sistema za e-učenje, informacijske sigurnosti i e-poslovanja.

Ova saradnja predviđa i da naši zaposlenici koji imaju naučni stepen mr.sci. ili najmanje magistar/master mogu da budu angažovani u izvođenju dijela nastavnog procesa. 

empirica_logo  komunalno_logo

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 51
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA