08.01.2016. Obavještenje za kupce električne energije

Ispis E-mail

03_jpk_foto22112014.jpgDana 9.01.2016.godine zbog vraćanja u normalno uklopno stanje a nakon otklanjanja kvara na 35 kV kablu između TS 110/x kV Brčko 1 – TS 35/10 kV Brčko II,  doći će do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije kako slijedi:

1.U 11:00 h doći će do kratkotrajnog prekida u napajanju (maksimalno 1 minut) kod svih kupaca koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Brčko II odnosno kod kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Klanac, Novo Brčko (dio naselja), Grbavica (dio naselja), Suljagića sokak (dio naselja), Brod, Rijeke,(dio naselja), Donji Rahić (dio naselja), Ulice, Gornji i Donji Vukšić. 

2.U 11:15 h doći će do kratkotrajnog prekida u napajanju (maksimalno 1 minut) kod svih kupaca koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Gornji Rahić odnosno kod kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Gornji Rahić, Zovik, Šatorovići, Maoča, Prutače, Islamovac, Ograđenovac, Hukelji, Palanka,Okrajci, Bukvik (dio naselja), Čande, Ćoseti i Vujičići.

3.U 11:30 h doći će do kratkotrajnog prekida u napajanju (maksimalno 1 minut) kod svih kupaca koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Brezovo Polje odnosno kod kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Brezovo Polje, Selo Brezovo Polje, Trnjaci, Sandići (dio naselja), Popovo Polje, Slijepčevići (dio naselja), Ražljevo, Krbeti, Posavci kao i kupci Elektro Bijeljine koji se napajaju sa DV 10 kV Crnjelovo.

Za više informacija kontaktirati Pozivni centar 0800 505 07.

Hvala na razumijevanju.

 

4.1.2015.g. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE - Radno vrijeme za Božić

Ispis E-mail

JP „Komunalno Brčko“ obavještava kupce da će u dane predstojećih Božićnih praznika raditi dežurni šalteri na Blagajnama u Brčkom i Gornjem Rahiću, kako slijedi :

  

DAN/DATUM

RADNO VRIJEME

LOKACIJA

četvrtak 07.01.2016.

10:00 – 16:00 h

Brčko, Tina Ujevića 66

07:30 – 14:00 h

Gornji Rahić

nedjelja 10.01.2016.

10:00 – 16:00 h

Brčko, Tina Ujevića 66

 

Ostalim danima, blagajne rade uobičajeno, radnim danima od 07:00 – 19:00 i subotom od 07:00 – 14:00 h.

 Za više informacija, kontaktirati Pozivni centar 0800 505 07.

                                                                      

                                                                                              JP „Komunalno Brčko“

                                                                                                 Za ugodan život 

 

28.12.2015.g. Saopštenje za javnost - JKP zamrzava status člana u Privrednoj komori

Ispis E-mail

Brčko, 28.12.2015. godine

 

Povodom stanja u Privrednoj komori Brčko distriktra BiH, direktor i menadžment JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH daju sljedeće saopštenje:

 

Zbog novonastale situacije  u organizovanju rada Privredne komore Brčko distrikta BiH, a čiji je JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH član, menadžment JP „Komunalno Brčko“ obavještava javnost da zamrzava status člana Privredne komore Brčko distrikta BiH, dok se ne steknu uslovi za naše aktivno učešće i podršku ovoj značajnoj instituciji.

Shodno ovoj odluci, JP „Komunalno Brčko“ neće u narednom periodu plaćati članarinu niti se odazivati na sastanke koje organizuju jedna ili druga inicijativa, niti davati prednost bilo kojoj od ove dvije strane.

Naime, nama se, kao članu Privredne komore Brčko distrikta BiH istovremeno obraćaju dvije inicijative za izbor članova Skupštine Privredne komore ili konstituirajuću Skupštinu Privredne komore Brčko distrikta BiH, što smatramo neprimjerenim, te se kao ozbiljan privredni subjekt i član poslovne zajednice koji je osnovan od strane Brčko distrikta BiH, želimo distancirati od učešća u takvom načinu rada.

Ističemo da smo i dalje zainteresovani da sve svoje kapacitete, stručnost i iskustvo stavimo na raspolaganje svim privrednim udruženjima, pa tako i Privrednoj komori Brčko distrikta BiH, ali tek od onog trenutka kada budu uspostavljeni u skladu sa zakonom i interesima poslovne zajednice, a i nas kao poslovnog subjekta, te pokažu sposobnost za zastupanje interesa privrednika u ovoj lokalnoj sredini, a i široj zajednici.

S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                         M Sc Admir Nuković,

direktor  JP „Komunalno Brčko d.o.o. Brčko distrikt BiH 

 

17.11.2015. Javna rasprava o dokumentu Opći uslovi za isporuku i snabdijevanje električnom energijom u Brčko distriktu BiH

Ispis E-mail

javna_rasprava2015.jpgJP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH organizuje javnu raspravu o izmjenjenom dokumentu Opći uslovi za isporuku i snabdijevanje električnom energijom u Brčko distriktu BiH.

Javna rasprava će biti održana 24.11.2015. godine u 12:00 h u konferencijskoj sali nove poslovne zgrade preduzeća, u ulici Tina Ujevića 66, treći sprat, sa ciljem prikupljanja primjedbi, komentara i mišljenja zainteresovanih subjekata o ovom dokumentu, a radi izrade kvalitetnog konačnog rješenja.

Pozivamo sve zainteresovane strane da prisustvuju raspravi ili da svoje sugestije upute na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Prijedlog dokumenta je dostupan na sljedećem linku. 

Opći uslovi za isporuku i snabdijevanje el energijom BD BiH oktobar-prečišćen tekst-finalni


 

Nema poskupljenja struje u Brčko distriktu BiH u 2015. godini

Ispis E-mail

JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikta BiH obavještava svoje kupce električne energije da u narednih šest mjeseci neće doći do poskupljenja električne energije za stanovnike Brčko distrikta BiH.

Iako će se u periodu od 01.07.2015. godine do 31.12.2015. godine obračun i fakturisanje za utrošenu električnu energiju prema JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH vršiti po tarifnim stavovima uvećanim za 17 %, što predstavlja povećanje troškova od oko 1,6 miliona KM, ovaj trošak neće snositi domaćinstva i poslovni subjekti u Distriktu. JP „Komunalno Brčko“ će ovaj dodatni teret finansirati iz vlastitih sredstava.

Obračun i fakturisanje električne energije i dalje će biti vršeni na osnovu tarifnih stavova, odobrenih od strane Države regulatorne komisije za električnu energiju u decembru 2014. godine.

Takođe, najavljeno pa odgođeno uvećanje cijena električne energije od strane Elektroprivrede Republike Srpske (EPRS), bez obzira kada stupi na snagu, neće uticati na povećanje cijena isporuke električne energije za sve kategorije kupaca u Brčko distriktu BiH do 31.12.2015. godine.

 

                                                                                                                      JP „Komunalno Brčko“ 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 51
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA