VIJESTI

02.11.2018. Odvoz smeća biće organizovan preko vikenda da se sanira stanje na terenu

Ispis E-mail

Iako je odvoz otpada protekla dva dana bio otežan, građani ne bi trebalo da budu zabrinuti, jer prekida u pružanju ove usluge neće biti.

kontejneri_ilicka

Nakon što je prije dva dana istekao rok za angažovanje četiri autosmećare po osnovu Ugovora za operativni lizing, danas su uzete u zakup dvije autosmećare, te će ekipe radne jedinice Čistoća raditi na poslovima prikupljanja i odvoza smeća i u dane vikenda, da bi se početkom naredne sedmice normalizovalo stanje u ovoj oblasti.

“U postupku koji je Upravni odbor odobrio prije dva dana, mi sada idemo na nabavku četiri autosmećare u zakup na period od mjesec dana. Jedna smećara je već angažovana a druga će biti do kraja dana. Ta opcija nam je sada preostala, jer su raniji tenderi za nabavku vozila u vlasništvo i za iznajmljivanje na duži period, bili blokirani žalbama i nisu okončani na vrijeme. Napravili smo raspored za tri smjene, angažovali potreban broj radnika i vozača i trebalo bi da do kraja ove sedmice saniramo stanje na terenu. S tom procedurom nastavljamo dalje i nadam se da ćemo u ponedjeljak imati četiri autosmećare, a početkom iduće sedmice i normalizovano stanje kada je riječ o odvozu otpada”, rekao je direktor JP “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo.

Više...
 

02.11.2018. Obavještenje za kupce električne energije

Ispis E-mail

dalekovod_

U subotu 03.11.2018. godine u terminu od 08:00 – 11:00 h, od strane trećeg lica planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Krčevina vojna, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne trafostanice.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

01.11.2018. Regulator u nadzoru

Ispis E-mail

derksastanakTim Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) boravi u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti našem preduzeću, 1. i 2. novembra s ciljem provođenja regulatornog nadzora u vršenju elektrodistributivne djelatnosti. Ovo je redovna, godišnja aktivnosti.

Predmet posjete Državne regulatorne komisije za električnu energiju su redovnost dostavljanja izvještaja, poštovanje Uslova za korišćenje licenci (za snabdijevanje, distribuciju i trgovinu), finansijski pokazatelji i

Više...
 

31.10.2018. Obavještenje za kupce električne energije

Ispis E-mail

dalekovod_

U četvrtak 01.11.2018. godine u vremenu od 10:00 do 10:15 h planirano je vraćanje normalnog uklopnog stanja na KO 10 kV Interplet, zbog toga će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih kupaca sa TS 10/0,4 kV: Pirometal, Pirometal nova, Kafilerija, Palis, Gredice 3 i 4.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

31.10.2018. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE – OTEŽANO PRIKUPLJANJE I ODVOZ OTPADA

Ispis E-mail

auto-podizac.jpg

JP “Komunalno Brčko” obavještava kupce i korisnike usluge prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada, da će pružanje ove usluge od danas pa u narednim danima biti otežano.

Istekom Ugovora po osnovu operativnog lizinga za nekoliko vozila, među kojima su i četiri autosmećare i dva autopodizača za velike kontejnere, preduzeće u ovom trenutku raspolaže sa dva kamioneta, dva autopodizača za prikupljanje i odvoz otpada i kamionom sa kranom.

Rukovodstvo preduzeća radi na iznalaženju prelaznog ili trajnog rješenja, kada je riječ o nabavci vozila za odvoz otpada i voznog parku u cjelini, s obzirom da uskoro ističe Ugovor za lizing za sva iznajmljena vozila.

U ranijem periodu pokrenuto je nekoliko procedura javne nabavke vozila za odvoz otpada, ali je na svaku nabavku bilo žalbi, te nijedan postupak nije okončan u planiranom roku.

S obzirom da postoje opstrukcije u realizaciji ovih postupaka nabavke, preduzeće nastavlja da pruža svoje usluge, ali u otežanim uslovima, te molimo građane za razumijevanje.

 

30.10.2018. Vanplanske aktivnosti na uređenju javnih zelenih površina

Ispis E-mail

Zaposlenici Službe za javnu higijenu, u okviru vanplanskih aktivnosti na uređenju javnih i zelenih površina, a u skladu sa iskazanim potrebama iz Vlade Brčko distrikta BiH, ovih dana rade na uređenju velikih nekontrolisanih javnih površina u naselju Rosulje.

vanrednouredjenje1 vanredno-uredjenje-2

Uređen je i krug bivše fabrike Izbor, u kojem se počelo razvijati korovsko rastinje nakon uklanjanja preostalih ostataka od objekata fabrike. Te dvije površine od 5.280 metara kvadratnih su pokošene i iskrčene, te je uklonjeno nisko i korovsko rastinje sa neuređenih površina.

vanredno-uredjenje-izbor3 vanredno-uredjenje-izbor1

Ekipe nastavljaju da kose površine na obali Save od ulaza u Luku do Ficibajera od 25.800 metara kvadratnih, koliko je predviđeno za sada.

 

vanredno-uredjenje-sava-1 vanredno-uredjenje-sava-2 

Riječ je o javnim zelenim površinama koje nisu uvrštene u plan redovnog održavanja javnih i zelenih površina koji na godišnjem nivou donosi Odjeljenje za javne poslove, usvaja Vlada Distrikta, a realizuje JP “Komunalno Brčko”.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 317
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA