VIJESTI

02.07.2018. Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Alekse Šantića

Ispis E-mail

vodovod_01.jpgDanas započinju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Alekse Šantića u mjesnoj zajednici Srpska Varoš, koje investira i nadzire Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, a izvodi JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH.

JP „Komunalno Brčko“ je izabrano kao najpovoljniji ponuđač na javnom pozivu koji je prošle godine raspisalo Odjeljenje za komunalne poslove, koje je nadležno za izgradnju, rekonstrukciju, proširenje ili revitalizaciju vodovodne, kanalizacione ili elektrodistributivne mreže na području Brčko distrikta BiH.

Više...
 

01.07.2018. OBAVJEŠTENJE O PLANSKIM RADOVIMA NA MREŽI – 2. i 3. juli

Ispis E-mail

servisne

JP „Komunalno Brčko“ obavještava kupce o planskim radovim na mreži:

U ponedjeljak 02.07.2018. godine u vremenu od 10:30 do 14:30 h planirani su radovi na dalekovodu 10 kV Bijela, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa sljedećih trafostanica 10/0,4 kV: Panji 1 i 2, Seonjaci, Bijela 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 i Dubrave 1.

Više...
 

01.07.2018. REMONT ČVORNE TRAFO STANICE GORNJI RAHIĆ

Ispis E-mail

transformatorU cilju provođenja redovne godišnje revizije i održavanja, te podizanja na viši nivo pogonske spremnosti čvorne transformatorske stanice Gornji Rahić, u srijedu 04.07.2018. godine u vremenu od 08:00 - 16:00 h planiran je godišnji remont ČTS 35/10 kV Gornji Rahić pa će stoga u navedenom vremenu svi kupci koji se napajaju sa ove čvorne trafostanice biti bez napajanja električnom energijom.

Više...
 

29.06.2018. Počinju godišnji remonti čvornih trafostanica (ČTS) – u ponedjeljak remont ČTS Arizona

Ispis E-mail

transformatorU cilju provođenja redovne godišnje revizije i održavanja, te podizanja na viši nivo pogonske spremnosti čvorne transformatorske stanice Arizona, u ponedjeljak 02.07.2018. godine u vremenu od 08:00 - 13:00 h planiran je godišnji remont ČTS 35/10 kV Arizona pa će stoga u navedenom vremenu svi kupci koji se napajaju sa sljedećih TS 10/0,4 kV ostati bez napajanja električnom energijom u navedenom vremenu: Arizona 3, 4, 5, 6, 7, 8 i 10, Bubanj 1, Dubrave 2, Beton Co, Metal D, Ruškić, Topalović, Dubrave-Kerep, Cerik 1, 2 i 3 i Veha.

Radi se o sljedećim naseljenim mjestima: Pijaca „Arizona“, Cerik i Dubrave dio.

Za više informacija pozvati besplatni info telefon 0800 505 07.

 

29.06.2018. Saopštenje za javnost – u JP “Komunalno Brčko” nema sukoba među rukovodiocima

Ispis E-mail

Povodom objava na pojedinim brčanskim portalima o sukobima između direktora JP “Komunalno Brčko” i šefa RJ Elektrodistribucija Armina Drapića, izdajemo sljedeće saopštenje:

Ne postoje nikakvi sukobi ili problemi u saradnji i komunikaciji između direktora Mirsada Đape i šefa RJ Armina Drapića, niti bilo kojeg drugog rukovodioca, kao ni podjele prema političkim ili stranačkim pripadnostima ili afinitetima.  

Zbog pogrešne interpretacije, ili namjerno pogrešne interpretacije, informacije o licencama iz oblasti električne energije – došlo se do ispolitizovane priče o “tihoj pobuni” i sukobima  između pomenutih rukovodilaca.

Situacija je upravo suprotna i aktivno se radi na rješavanju svih zahtjeva i preporuka koje Državna regulatorna komisija za električnu energiju ima prema JP “Komunalno Brčko”.

Mirsad Đapo je upravo sa Arminom Drapićem krajem marta ove godine posjetio DERK, čije je sjedište u Tuzli, i tako postao jedini direktor preduzeća koji je boravio u zvaničnoj posjeti ovoj važnoj instituciji. I na tom sastanku i na godišnjim nadzorima koje ovo regulatorno tijelo provodi u preduzeću, DERK je ukazao na neophodnost razvoja zakonskog okvira u Brčko distriktu BiH koji tretira oblast energije.

Naime, Brčko distrikt BiH je jedina lokalna zajednica u regionu koja nema Zakon o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti, dok je Zakon o električnoj energiji zastario i ne tretira oblast Trećeg energetskog paketa energetske politike za Evropu koji je Evropski parlament usvojio 2009. godine, a čije donošenje je neophodno za što kvalitetniji i pravovremeni odgovor na sve promjene koje se dešavaju u energetskom sektoru globalno, posebno kada je riječ o obnovljivim izvorima energije, efikasnoj kogeneraciji i energetskoj efikasnosti.

Vlada Brčko distrikta BiH u pripremi već ima Zakon o obnovljivim izvorima energije, a JP “Komunalno Brčko” je na raspolaganju za dalju saradnju i podršku da se zakon nađe u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Takođe, ponovo je aktuelizovana i preporuka DERK-a da se konačno riješi pitanje vlasništva nad imovinom kojom upravlja JP “Komunalno Brčko”, a koja se odnosi na elektrodistributivne objekte i druge objekte i opremu, a koji su i dalje u vlasništvu Brčko distrikta BiH, te o neophodnosti regulisanja međusobnih odnosa sa Vladom Distrikta kada je riječ o ovoj oblasti putem diobenog bilansa.

Preporuka DERK-a je bila i da se zaposlenicima iz RJ Elektrodistribucija, KV i VKV električarima povećaju primanja, što je i učinjeno posljednjom korekcijom platnih koeficijenata koji su u primjeni od 1. juna.

U JP “Komunalno Brčko” je propisano i da svako javno obraćanje zaposlenika preduzeća u medijima odobrava direktor preduzeća. U skladu sa tim i posljednje davanje izjave za medije od strane g. Drapića odobrio je upravo direktor Đapo. S obzirom da je informacija da bi preduzeće moglo ostati bez licenci izazvala zabrinutost u javnosti, šef RJ Elektrodistribucija je u svojim izjavama pojasnio da JP “Komunalno Brčko” ima preporuke i obaveze koje je potrebno da ispuni da bi bilo nosilac Licence za snabdijevanje i trgovinu električnom energijom, koja važi do 2022. godine, i Licence za djelatnost distribucije, koja je na snazi do 2020. godine.

 

29.06.2018. MIRSAD ĐAPO IZABRAN ZA DIREKTORA JP “KOMUNALNO BRČKO”

Ispis E-mail

mirsaddjapojun2018.jpgUpravni odbor Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH izabrao je Mirsada Đapu na mjesto direktora JP “Komunalno Brčko” za naredni četvorogodišnji mandat.

Đapo je 17. januara ove godine imenovan za vršioca dužnosti direktora ovog javnog preduzeća, a od 22. juna 2018. godine izabrani je odlukom Upravnog odbora imenovan na poziciju direktora preduzeća, u skladu sa konkursom od 17. maja ove godine.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 293
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA