VIJESTI

04.07.2018. Košenje i održavanje zelenih površina

Ispis E-mail

bakarnikosenje01 bakarnikosenje05

JP “Komunalno Brčko” u okviru svojih usluga zainteresovanim pravnim i fizičkim licima nudi i uslugu košenja i održavanja zelenih površina.

Jedan od zadovoljnih klijenata je firma “Bakarni lonac” čije komplekse oko restorana, hotela i gastro centra u naselju Plazulje nadomak Brčkog ukupne površine oko 3.000 metara kvadratnih kosimo redovno, prosječno tri puta mjesečno.

Naše preduzeće omogućava svim zainteresovanim klijentima da na jednom mjestu i sa jednim izvođačem dogovore sve vrste radova na uređenju vanjskog prostora kuće, vikendice, poslovnog prostora, industrijskog ili drugog pogona.

Da bismo mogli da definišemo cijenu radova, klijent najprije treba da podnese zahtjev na info šalteru Službe za odnose s kupcima u ulici Tina Ujevića 66.

Na osnovu zahtjeva, predstavnici RJ Čistoća izlaze na teren, utvrđuju o kojoj vrsti usluge je riječ, koja sredstva za rad su potrebna za realizaciju posla, kao i koji je potreban broj izvršilaca za uredno i obavljanje posla u zadatom roku.

Kada je riječ o poslovima košenja trave, predmjer radova se vrši prema važećem cjenovniku, koji je objavljen na internet stranici preduzeća u meniju korisnički servis, i ponuda se dostavlja klijentu na razmatranje i uplatu. Na isti način se vrši predmjer i predračun za sve ostale usluge održavanja zelenih površina.

S obzirom da radna jedinice Čistoća raspolaže potrebnim alatima, mašinama, ljudima i znanjem, sigurni smo da će vam JP „Komunalno Brčko“ biti prvi izbor ukoliko vam je potrebno održavanje i uređenje zelenih površina.

Za više informacija, pozvati 0800 505 07

 

04.07.2018. OBAVJEŠTENJE – REMONT ČTS KREPŠIĆ U PETAK

Ispis E-mail

krepsic1U petak 06.07.2018. godine u vremenu od 08:00 - 16:00 h planiran je godišnji remont čvorne trafostanice 35/10 kV Krepšić te će stoga u navedenom vremenu svi kupci koji se električnom energijom snabdijevaju sa ČTS 35/10 kV Krepšić ostati bez snabdijevanja.

Riječ je o naseljenim mjestima Krepšić, Gorice, Plazulje (dio naselja), Marković Polje, Gornja i Donja Laništa i Vučilovac.

Isto tako, bez napajanja će biti i mjesto razmjene prema Republici Srpskoj, odnosno 10 kV dalekovod prema Lončarima.

Za više informacija pozvati 0800 505 07

 

03.07.2018. Obavještenje za kupce – trafostanica Mark Trade

Ispis E-mail

trafostanica

U četvrtak 05.07.2018. godine u vremenu od 16:00 do 17:30 h planirani su radovi na TS 10/0,4 kV MARK TRADE. Da bi se osiguralo beznaponsko stanje na mjestu izvođenja radova svi krajnji kupci koji se napajaju sa trafostanica 10/0,4 kV: Gluhakovac 3, Uzor, Apa pivara, Grbavica 8, Vokel, Eco-oil, Autorad, Pljoštare, Petrović pumpa, Famm Grbavica, Stanko Košćo, Jelen Grbavica i BB Logistika u navedenom vremenskom periodu ostati će bez napajanja električnom energijom.

Iz istog razloga kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa TS 10/0,4 kV: Rijeke 1 i 2, Suljagića sokak 1 i 3, Ivici 1 i 2 i Brod 7 doći će do dva kratkotrajna prekida  (max. 2 min.) u napajanju električnom energijom.

Prvi kratkotrajni prekid – oko 16:00 h, a drugi oko 17:30 h.

Hvala na razumijevanju.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

03.07.2018. Studenti eMPIRICA-e na praktičnoj nastavi u JP „Komunalno Brčko“

Ispis E-mail

empirica1 empirica2

Nastavkom dobre poslovne saradnje između JP „Komunalno Brčko“ i Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom, šest studenata ove organizacije smijerovi inženjerska i poslovna informatika, i ove godine započeli su praktičnu nastavu u našem preduzeću.

Praktična obuka provodi se prema utvrđenom nastavnom planu i programu i uz obezbijeđenu mentorsku podršku. Studenti se uz stručno usmjerenje Siniše Anđelića, koordinatora IT sektora, upoznaju sa praktičnom primjenom znanja iz oblasti koje teorijski izučavaju, a koje se tiču hardverske opreme i softverskih sistema.

Ideja ovog projekta je podučiti i pripremiti mladi profesionalni kadar na moguće izazove savremenog tržišta rada, unapređivanjem njihovih kompetencijskih sposobnosti i vještina.

Studenti su do sada već imali priliku posjetiti pojedine objekte u sklopu našeg preduzeća poput RJ Elektrodistribucija, odnosno Distributivnog centra upravljanja koji djeluje u okviru Tehničke službe, te praktičnim ogledima naučiti više o procesima napajanja grada električnom energijom, odnosno rješenjima problema prilikom isporuke električne energije pomoću aplikacija i programa sofisticirane tehnologije.

U okviru RJ Elektrodistribucija posjetili su i Službu za održavanje mreže, kao i Službu za kontrolu i priključke, gdje su saznali  više o softverskoj podršci njihovom radu.

Studenti su obišli i organizacionu jedinicu Fabriku vode, gdje su se upoznali sa primjenjenim  metodama rada pomoću postojeće hardverske opreme i programa, telemetrijskim upravljanjem pritiska u vodovodnoj mreži, ali i budućim aktivnostima koje bi trebalo da doprinesu većoj automatizaciji i lakšem pristupu obavljanja poslova u procesima prerade, proizvodnje i distribucije vode.

Radna praksa obavezan je dio školovanja na Visokoj školi eMPIRICA, koju zahvaljujući sporazumu o poslovno-tehničkoj saradnji potpisanim između ove organizacije i JP „Komunalno Brčko“, studenti, na obostrano zadovoljstvo, obavljaju upravo u našem preduzeću.

 

03.07.2018. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE ELEKTRIČNE ENERGIJE – Brod, Dizdaruša

Ispis E-mail

tstanicaObavještavamo kupce električne energije da su za četvrtak 05.07.2018. godine planirani sljedeći radovi na elektro-energetskim objektima:

-           U terminu od 08:00 – 10:00 h, planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Brod 4 i Dizdaruša 3, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne trafostanice, riječ je o ulicama:Husejna Šalapića dio, Stevana Mokranjca dio, Sime Matavulja dio, Dositeja Obradovića, Janka Veselinovića i Josipa Bosnara dio.

-           U terminu od 10:00 – 12:00 h, planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Brod 5 i Dizdaruša 4, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne trafostanice, riječ je o ulicama: Ahmeta Hantalaševića Ahme dio, Mostarska dio, Tabakovića i Prote Mateja Nenadovića.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

02.07.2018. Danas počinje godišnji remont čvornih trafostanica

Ispis E-mail

trafostanicasvezajednoRemontom čvorne trafostanice 35/10 kV Arizona počinje redovni planski remont osam elektroenergetskih objekata prenosnog odnosa 35/10 kilovolti kojima upravlja RJ Elektrodistribucija Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“.

Remonti se provode svake godine sa ciljem podizanja pogonske spremnosti čvornih trafostanica na viši nivo, ali i radi kontinuiranog, planskog i sistemskog održavanja ovih najznačajnijih i najvećih elektroenergetskih objekata u sistemu brčanske elektrodistribucije.

Radna jedinica Elektrodistribucija remonte provodi samostalno, s obzirom da za to ima obučene ljude i potrebnu opremu. 

Riječ je o cjelodnevnim aktivnostima u kojima su radovi na remontu planirani od jutarnjih sati, od 7:00 ili 8:00 časova, pa sve do 16:00 časova, osim u slučaju ČTS Arizova, kada će zastoj u isporuci električne energije trajati do 13:00 časova.

Dinamički plan remonta ČTS 35/10 kV za 2018. godinu:

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 293
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA