VIJESTI

22.10.2018. Obavještenje za kupce električne energije – DV Poljaci – Jagodnjak

Ispis E-mail

dalekovod_U utorak 23.10.2018. godine u vremenu od 10:00-14:00 h planirani su radovi na dalekovodu 10 kV Poljaci-Jagodnjak zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih kupaca iz sljedećih naseljenih mjesta: Bosutka, Marićani, Odboj, Dubrave (Krajinovići), Donja Skakava, Poljaci i Jagodnjak.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

22.10.2018. Mirsad Đapo: Kriza u preduzeću je bila duboka, ali nas očekuje pozitivan rezultat na kraju ove godine

Ispis E-mail

direktorDeset mjeseci nakon preuzimanja rukovodeće pozicije u JP “Komunalno Brčko”, Mirsad Đapo govori o situaciji koja je vladala u preduzeću kada je tek došao, trenutnom stanju i planovima za narednu poslovnu godinu.

“Kriza je bila toliko duboka da je i sada teško reći da smo u potpunosti izašli iz krize. Ja sam na početku mandata najavio da je ovo godina stabilizacije, i finansijsko stanje sada jeste mnogo povoljnije, ali ipak treba još vremena da bi bismo stvarno bili ono što u ovom sistemu trebamo biti. Ne samo kao javno preduzeće, koje ima monopol, nego i kao preduzeće koje bi na tržištu moglo ostvarivati mnogo značajniju ulogu kroz dodatne poslove. Za to treba niz promjena koje vršimo, ali one se ne mogu vidjeti u cjelosti za godinu dana”, istakao je direktor JP “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo.  

Više...
 

22.10. AKCIJA ODVOZA KRUPNOG OTPADA ZA UTORAK 23.10.

Ispis E-mail

auto-podizac.jpg

U okviru jesenje akcije prikupljanja krupnog otpada, Služba za upravljanje otpadom sutra (utorak 23.10.2018. godine) vršiće prikupljanje kabastog otpada iz sljedećih mjesnih zajednica, koji je potrebno odlagati na sljedeće navedene lokacije:

 - MZ Kolobara: parking kod solitera, parking kod pijace

 - MZ Burića brdo: prostor kod zgrade MZ

 - MZ Rosulje: kod mosta u naselju Rosulje

 - MZ Gluhakovac: parking kod zgrade MZ

 - MZ Meraje: parking kod zgrade MZ

 - MZ Ivici: ul. Bakije Selimovića kod trafoa i parking kod zgrade MZ.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

19.10.2018. Socijalni dan: JP „Komunalno Brčko“ zaposlilo na jedan dan pet učenika

Ispis E-mail

socijalni dan socijalni dan 2

U sklopu projekta „Socijalni dan“, koji realizuje Asocijacija srednjoškolaca u BiH (ASuBiH), danas je JP „Komunalno Brčko“ otvorilo svoja vrata za petoro srednjoškolaca – dva učenika Gimnazije - Emira Smajlovića i Marka Bakovića, dva učenika Poljoprivredne i medicinske škole Elenu Stanišić i Andreja Lazića i jednom učeniku Tehničke škole Meldinu Pezeroviću.

Projekat je ovo u kojem srednjoškolci na jedan dan u godini svoje školske klupe mijenjaju radnim mjestom i poslovnim okruženjem, a koji za cilj ima sticanje radnog iskustva i usvajanje novih vještina.

Učenici su imali priliku prisustvovati prezentacijama gdje su ih predstavnici našeg preduzeća upoznali sa funkcionisanjem, ogranizacijskom šemom i djelatnostima ovog preduzeća, funkcionisanjem i organizacijom  radnih jedinica Čistoća, Vodovod i kanalizacija i Administracija, zatim softverskom podrškom u radu preduzeća kroz programe Biling, GIS, CRM odnosno praktičnim primjerima upravljanja informacionim sistemima. Također, učenici su danas posjetili i Službu za odnose sa kupcima, Sektor za reklamacije i Pozivni centar te info i šalter Blagajne i upoznali se sa procesom zaprimanja prijava, zahtjeva i reklamacija, a neki od njih su imali želju da posjete i fabriku vode, što im je i omogućeno.

Srednjoškolci su pored ovoga prošli obaveznu obuku i položili testove zaštite na radu i protivpožarne zaštite. 

Svim učenicima biće uplaćena dnevnica u iznosu od 20 KM, koja će biti utrošena za daljnu realizaciju učeničkih projekata.

Ovim radnim angažmanom koji je finansijski podržan i od strane njemačke fondacije „Schüler Helfen Leben“, jačaju se kapaciteti mladih i obaveza preuzimanja odgovornosti za svoje profesionalno usmjerenje, odnosno razvoj društvenih resursa u svrhu pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici.

 

17.10. AKCIJA ODVOZA KRUPNOG OTPADA ZA ČETVRTAK 18.10.

Ispis E-mail

auto-podizac.jpg

U okviru jesenje akcije prikupljanja krupnog otpada, Služba za upravljanje otpadom sutra (četvrtak  18.10.2018. godine) vršiće prikupljanje kabastog otpada iz sljedećih mjesnih zajednica, koji je potrebno odlagati na sljedeće navedene lokacije:

 - MZ Grbavica: parking kod zgrade MZ

 - MZ Donji Rahić: parking kod zgrade MZ

 - MZ Ulice: Lukići kod bunara arterca – proširenje puta

 - MZ Gorice: parking kod zgrade MZ

 - MZ Plazulje: proširenje puta pored objekta IEG.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

16.10.2018. Česma u Kolobari u potpunosti u funkciji

Ispis E-mail

cesmakolobara

Nakon što su otklonjeni kvarovi koji su uzrokovali zastoj u radu Hadžimehagine česme, odnosno ovog subarteškog bunara u naselju Kolobara, stigli su i rezultati kvaliteta vode.  

Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, te se može koristiti.

Ova česma, koju je navikao da koristi veliki broj građana i prolaznika, prestala je da radi tokom prošlog ljeta. JP “Komunalno Brčko” otklonilo je kvar, te ovaj simbol naselja Kolobara ponovo dobija svoju centralnu ulogu i mjesto okupljanja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 312
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA