SERVISNE INFORMACIJE za utorak 13.02.2018.

Ispis E-mail

servisne_informacije.jpg

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

 - Za danas planiran zastoj u napajanju električnom energijom na TS 10/0,4 kV: Čađavac 1 i Potočari 8 odgađa se za sutra;

RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

 - Stanje vodosnabdijevanja gradskog i lokalnih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.

 - Kvalitet vode u gradskom i ostalim lokalnim sistemima je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

RJ ČISTOĆA

Služba za odvoz otpada:

Prema planu, danas je prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica organizovano u naseljima: Kolobara – Burića Brdo – Meraje – Ivici – Rosulje, Donji Brezik – Prvi Maj, Klanac – Rijeke – Brčko Novo, Omerbegovača – Boće – Boderište – Gornji Zovik – Donji Zovik – Štrepci, Seonjaci – Dubrave – Prijedor – Stjepkovica – Gredice 1, Eš naselje – Bijeljinska cesta – Brezovo Polje (Čaršija, Selo, Novo naselje).

Postoji mogućnost da na nekim terenima odvoz smeća ne bude realizovan, zbog angažovanja vozača u zimskoj službi. Ti tereni će biti urađeni u narednom terminu.

Služba za javnu higijenu

ČIŠĆENJE JAVNIH SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA U GRADSKOM PODRUČJU u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade za održavanje javnih površina i saobraćajnica:

  • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina i pražnjenje posuda za otpatke
  • Održavanje pješačke  zone i bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica provodi  se u dvije smjene u periodu od 04:00 do 22:00 časa
  • Održavanje prohodnosti puteva i svih drugih saobraćajnih javnih površina u zimskom periodu na području grada Brčko

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

  • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 sati.

OSTALE AKTIVNOSTI

  • Intenzivirane aktivnosti na uručenjima naloga za isključenje električne energije i isključenja sa mreže neredovnih platiša.
  • Provodi se aktivnost na usaglašavanju da li su stvarni korisnici usluga isporuke vode, električne energije i odvoza smeća, evidentirani i kao kupci, te aktivnost na otkrivanju nelegalnih korisnika usluga.
  • O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.  
 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA