22.12.2017. Apel – Oprezno sa odlaganjem pepela

Ispis E-mail

kamioniJP „Komunalno Brčko“ obavještava kupce i korisnike usluge odvoza otpada, a koji se griju na peći na drva, ugalj, pelet i slične energente - da ne odlažu užareni ili ohlađeni pepeo direktno u kontejnere.

Zbog neodgovornog i neopreznog ponašanja pojedinih sugrađana tokom zimskih mjeseci i hladnog vremena dolazi do velikog oštećenja kontejnera, zapaljenja otpada u kontejneru, a posredno može doći i do zapaljenja okolnih predmeta ili objekata, oštećenja kamiona za odvoz otpada ili zapaljenja na deponiji.

Ložište i posudu sa pepelom potrebno je očistiti prije paljenja vatre, a pepeo spakovati u kesu i odložiti u veliki kontejner. U slučaju područja na kojima nema velikih kontejnera, pepeo se može skladištiti do završetka sezone grijanja, te ćemo ga tada uz minimalnu naknadu prevesti do deponije.

Bacanje gorećih predmeta u korpice ili druge posude za smeće zabranjuje se i Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH.

Pepeo oštećuje senzore na kamionima za odvoz otpada, te ukoliko nije spakovan u kese, nećemo biti u mogućnosti da praznimo posude u koje je pepeo direktno odložen. Ukoliko dođe do kvara na kamionima, onda za uslugu odvoza otapa, zbog nepažnje i nebrige pojedinaca, ostaje uskraćeno na određeni vremenski period, više hiljada kupaca.

Hvala na razumijevanju. 

 
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA