Новости

20.06.2019. Примјерима из праксе до нових сазнања – студенти Економског факултета у посјети јавном предузећу

Студенти Економског факултета Брчко и ове су, као и претходних година, пред крај другог семестра и припрему за полагање испита, посјетили Јавно предузеће „Комунално Брчко“ са циљем добијања информација о функционисању Система квалитета у складу са ИСО 9001: 2015, али и осталих управљачких система који су имплементирани у оквиру Интегрисаног система управљања.

Посјета је реализована у складу са споразумом о сарадњи ове високо-школске установе у Брчком и јавног предузећа, а сарадња траје већ пет година.

За студенте четврте године Економског факултета, који су у предузећу боравили у пратњи професора доцента доктора Цвике Јекића, презентацију су одржали Светислав Симић, помоћник директора за развој и инвестиције и МС менаџер предузећа, и Милица Куњадић, менаџер квалитета. Са студентима су разговарали о свим стандардима који су имплементирани у предузећу, као и о њиховом значају за ефикаснији, функционалнији и једноставнији рад свих запосленика, с обзиром да су сви процеси у предузећу дефинисани и описани одговарајућом процедуром.

Студенти су жељели да сазнају више о систему квалитета, његовој имплементацији, сертификацији, примјени и уједначеном функционисању у интегрисаном систему, али и о односу предузећа и купаца, те на који начин се процесуирају њихови захтјеви и примједбе, остварује и задржава добар однос са њима, на који начин се мјери задовољство купаца, те задовољство запосленика.

Овим практичним искуством студенти ће моћи обогатити и поткријепили знање које стичу у оквиру наставног програма и предмета „Менаџмент квалитета“, те се квалитетније припремити за излазак на испите.

Назад на листу