Новости

У част Дана планете Земље испред ЈУ Техничке школе посађено осам садница липе

Поводом Дана планете Земље, волонтери организације Зелена мрежа БиХ данас су у 12:00 часова у неколико градова БиХ, међу којима је и Брчко, организовали садњу дрвећа.

У Брчком испред ЈУ Техничка школа засађено је осам садница липе. Саднице је донирала Италијанска амбасада у БиХ, Влада Брчко дистрикта БиХ обезбједила је потребан материјал за садњу, а саднице су засађене уз стручну подршку запосленика Службе за јавну хигијену нашег предузећа.

Поводом Међународног дана планете Земље, данас еколошке и еколошки свјесне организације и појединци посебно истичу значај очувања природе и мотивишу грађане да се активно укључе у борбу за очување планете Земље. Обиљежавање Дана планете подразумијева да сваки појединац неком својом акцијом, попут чишћења отпадака бачених у природу, садњом дрвећа или друге врсте биљака, уређењем обале ријеке и сл. да допринос у бризи за нашу планету.

ЈП „Комунално Брчко“ тренутно проводи низ активности на прољећном уређењу града. Запосленици Службе за јавну хигијену радне јединице Чистоћа раде на изграбљивању травњака, орезивању младих и уклањању старих и сувих стабала, одгртању ружичњака и уређењу цвијетњака. Прољећне активности које даље слиједе односе се на припрему и одржавање зелених површина, парк стаза и шетница, садњу младог дрвећа, вађење старе засаде цвијећа, прекопавање цвјетних гредица и садњу сезонског цвијећа.

У току је и бесплатна акција прикупљања и збрињавања кабастог отпада која ће трајати до краја априла.

Наше предузеће је опредијељено да се позитивно односи према околини у којој послује, контролишићу и надзирући своје активности које имају утицаја на животну средину, као што су контрола емисије материја у ваздух, контрола нивоа буке, збрињавање чврстог и течног отпада и едукација запосленика о екологији и заштити околине. У складу с тим опредељењем, прије тачно 10 година увели смо у пословање Систем заштите животне средине према ISO 14001, чије процедуре и правила поштујемо и сваке године унапређујемо, а у прилог томе најбоље говори чињеница да се предузеће редовно ресертификује у складу са захтјевима овог стандарда.