Новости

Потписан Пројектни уговор „Зелени градови 2 – Водовод Брчко“

Пројектни уговор „Зелени градови 2 – Водовод Брчко“ потписан је у Градској вијећници, којим се наставлја сарадња Брчко дистрикта БиХ и Европске банке за обнову и развој БиХ (ЕБРД) у склопу програма Зелени градови. Уговор су потписали градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић, директорица ЕБРД-а Мануела Наессл и директор „ЈП Комунално Брчко“ Кемал Атић, чиме су Дистрикту ставлјена на располагање средства у висини од 6.500.000 евра, за провођење наведеног пројекта.

Потписани пројектни уговор конципиран је на помоћи у финансирању изградње цјевовода који ће допринијети регулацији притиска воде на читавом урбаном подручју Дистрикта, смањењу губитака воде, остварењу уштеде енергије те повећању покривености водоопскрбном мрежом, што представлја наредни корак који Дистрикт предузима након што је прошле године приступио мрежи зелених градова.

Потписивању је претходио састанак на којем су, осим потписника, присуствовали замјеник градоначелника Анто Домић, главни координатор Владе Желјко Антић, шеф Одјелјења за комуналне послове Мајазудин Вехабови, шеф Одјелјења за привредни развој, спорт и културу Перо Гуделјевић, те представници Европске банке за програм Зелених градова и том приликом су разговарали о будућим пројектима који ће се имплементирати на подручју Дистрикта у склопу овог програма.

У Градској вијећници је овом приликом потписан и Уговор о гранту за провођење корпоративног плана развоја Луке Брчко, у висини од 10.000.000,00 евра, између директорице ЕБРД и Перице Јосића, директора Луке Брчко.

 

Назад на листу