2014

ЈП „Комунално Брчко“ међу најпожељнијим послодавцима у БиХ

ЈП „Комунално Брчко” једно је од ТОП 100 најпожељнијих послодаваца у БиХ према избору корисника портала њњњ.посао.ба. Током фебруара и марта 2014. године реализовано је истраживање у оквиру пројекта „Најпожељнији послодавац 2014” у којем је учествовало више од 650 бх. компанија, које су предложили корисници портала.

Гласање је било базирано на личној перцепцији испитаника о условима запошљавања и рада у једном предузећу, бризи за запосленике, радном времену, сигурности на радном мјесту, напретку компаније, тј. свеукупном управљању људским ресурсима и имиџу компаније у јавности.

Пројекат „Најпожељнији послодавац у БиХ“ има за циљ промовисање позитивне праксе управљања људским потенцијалима у БиХ да би се предузећа додатно мотивисала да унапређују своје односе према запосленима и понуде још боље услове за рад, развој, напредак и усавршавање знања и вјештина, по чему је наше предузеће одавно познато.

Дођела титуле и жига „Најпожељнији послодавац” омогућила нам је да се још боље позиционирамо у свијести кандидата са израженим квалификацијима, одговорношћу и спремношћу за рад, као предузеће у којем би жељели радити и напредовати, те нам помоћи да постанемо још бољи, успјешнији и пожељнији послодавац.

Најпожељнијег послодавца бирају корисници портала њњњ.посао.ба, водећег Интернет портала за запошљавање и једног од најпосјећенијих Интернет портала у БиХ, чији смо и ми партнери.

2013

Награде најменаџер и најкомпанија БиХ у категорији јавних предузећа за 2013. годину

На свечаној дођели награда најуспјешнијим привредницима, компанијама и заслужним појединицима одржаној у Бањалуци, награде најменаџер и најкомпанија у категорији јавних предузећа за 2013. годину припале су нашем директору Адмиру Нуковићу и нашем предузећу ЈП „Комунално Брчко”.

Манифестацију су организовали Европско удружење менаџера и Дирекција за избор најменаџера БиХ, Југоисточне и Средње Европе. На основу строгих критеријума идентификују се, именују, афирмишу и промовишу изузетни менаџери и успјешне компаније, анализира остварење најуспјешнијих и издвајају они који остварују знатно више од осталих и „вуку” напријед своју државу и регију.

Независна агенција, Европско удружење менаџера и часопис Еуроманагер препознали су огроман помак направљен у организационим, управљачким, технолошким и иновативним процесима у ЈП „Комунално Брчко” од 2008. године, те су од скоро 2.000 приједлога и номинација, процијенили да наше предузеће и директор испуњавају све услове: континуиран развој, изванредни резултати пословања, стално унапређење квалитета услуга.

Агенција за избор и промоцију менаџера једини је глобални и независни ауторитет у региону Југоисточне и Средње Европе, а чија је награда најменаџер и најкомпанија сврстана међу седам (7) најреспектабилнијих награда у свијету (Њујорк, Париз, Лондон, Рим, Цирих, Мадрид и Брисел). Директор Нуковић је ову награду добио и 2003. године, када је проглашен најменаџером године у БиХ за подршку развоју малих и средњих предузећа у 2003. години.

2012

ЈП ``Комунално Брчко`` добитник Сребрне плакете Видовданске трке

Управни одбор Атлетског клуба „Брчко“ додијелио је нашем предузећу 2012. године Сребрну плакету Видовданске трке, за посебан допринос у организацији и реализацији ове манифестације.

Организатори Видовданске трке истакли су да је ЈП „Комунално Брчко“ показало највиши степен преданости када је ријеч о техничкој и материјалној подршци овој великој спортској смотри, што је, између осталог, допринијело очувању статуса Видовданске трке у свијету, а Брчко означило као један од најбољих примјера позитивног односа јавног предузећа за комуналне дјелатности према интересима града.

2009,2010,2011

ЈП ``Комунално Брчко`` међу 100 највећих у БиХ

Наше предузеће је 2009., 2010. и 2011. године сврстано међу 100 највећих компанија у БиХ, према избору који организује привредни магазин Пословне новине. Позитивним и ефикасним пословањем, квалитетним пружањем услуга и исправном одређивању обима задатака, наше предузеће је за кратко вријеме, од 2008. године па на овамо, постало једно од најреспектабилнијих бх. предузећа.

Промјеном начина рангирања босанскохерцеговачких предузећа, који није укључивао могућност учешћа предузећа из Брчко дистрикта БиХ, од 2011. године нисмо били у прилици да одмјеримо снагу са осталим привредним субјектима у земљи, када је ријеч о овом избору.

2010

Послодавац године за особе са инвалидитетом

ЈП „Комунално Брчко“ радним ангажовањем особа са инвалидитетом активно подржава квалитетно и равноправно укључивање ове друштвене групације у друштвене и економске токове. Са скоро 30 запослених особа са инвалидитетом, наше предузеће представља једно од ријетких привредних субјеката које сопственим примјером стимулише промјену негативног става послодаваца према запошљавању особа са инвалидитетом.

Године 2010. додијељена нам је награда за Послодавца године за особе са инвалидитетом. Редовно подржавамо избор Послодавца године за особе са инвалидитетом у БиХ који проводе Центар за развој и подршку и Иницијативе преживјелих од мина, а циљ избора је промовисање концепта друштвено одговорног пословања и стимулисање запошљавања особа са инвалидитетом као равноправних чланова нашег друштва.

Као јавно предузеће темеље за будуће генерације градимо заједно с локалном заједницом у циљу побољшања квалитета живота заједнице у којој послујемо а наше стратешко усмјерење је да се понашамо на друштвено одговоран начин и да заступамо политику једнаких могућности.

2007

ЈП „Комунално Брчко“ добитник медаље за подршку пројекту „Волонтирај – кредитирај“

„Волонтирај – кредитирај” је назив пројекта који на нивоу БиХ од 2007. године проводи Удружење грађана „Info House” из Сарајева, са локалним партнерима, организацијама и предузећима. Главни циљ пројекта је јачање капацитета младих, да би у будућности били спремни да преузму одговорност за своју професионалну будућност, развој локалне заједнице којој припадају, али и побољшање статуса младих у цјелини.

Наше предузеће подржава овај пројекат од 2011. године, за шта су нам дођељене захвалнице, а на ВИИ Сајму кредитирања, као завршној манифестацији пројекта „Волонтирај – кредитирај” за 2013/2014. годину, нашем предузећу уручена је и медаља као симбол подршке овом пројекту.