29.03.2019. AKCIJA „SAT ZA PLANETU ZEMLJU“ U SUBOTU 30.03.2019. GODINE

Ispis

satzaplanetu_2019Vlada Brčko distrikta BiH, Kancelarija gradonačelnika i “JP „Komunalno Brčko“ i ove će godine, već deveti put zaredom, iskazati podršku najvećoj globalnoj volonterskoj akciji „Sat za planetu Zemlju“ kao poticaj osnaživanju svijesti o uticaju klimatskih promjena, ekoloških problema te očuvanju resursa na planeti.

Simboličnim gašenjem javne rasvjete na Pješačkoj zoni – Trgu mladih, Bulevaru mira, Staroj upravnoj zgradi JP „Komunalno Brčko“ te ispred zgrade Vijećnice i Vlade Brčko distrikta, sutra, 30. marta od 20:30 do 21:30 pridružit ćemo se milionima ljudi širom svijeta.

Sat za planetu Zemlju, koji se organizuje 12. put po redu u cijelom svijetu, obilježava se pod motom „Skini se s plastike, navuci se na prirodu”.

Inicijativa je započeta u Sydney-u 2007. godine u kojoj danas učestvuje više od 7.000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama miliona sudionika na svih sedam kontinenata.

Na ovaj način još jednom ćemo pokazati opredjeljenost ka ekološkom i društveno odgovornom poslovanju i preduzeću koje uvažava značaj očuvanja naše životne sredine.

Ovom prilikom pozivamo sve građane da se pridruže našem djelovanju i podrže akciju očuvanja planete Zemlje.

Sat za planetu Zemlju – subota 30. mart – 20:30 – 21:30 h