jkp_info1

ВИЈЕСТИ

16.03.2018. год. У току поправка 100 великих контејнера

Штампа Ел. пошта

Радна јединица Чистоћа већ дуже вријеме суочава се са проблемом оштећених контејнера великих запремина. Несавјесним понашањем појединаца, коју убацију ужарени пепео и кабасти отпад у контејнере, али и због зуба времена и изложености високој или ниској температури, те падавинама, долази до оштећења ових посуда за одлагање кућног смећа, који су у употреби по неколико година.

Набавком материјала за поправку контејнера запремине пет или седам метара кубних, те ангажовањем радника на реализацији ових послова, започела је активност поправке и уређења око 100 контејнера. У радионици предузећа, од средине фебруара до средине марта, односно за мјесец дана, поправљено је 11 контејнера, који су одмах стављени у употребу, а активност се наставља и у наредна два мјесеца.

Контејнери који су били на терену са видним оштећењима, замијењени су поправљеним, а разлика између поправљених и нових голим оком скоро и да није видљива.

Контејнери се најприје чисте од зарђалих дијелова, одмашћују и дезинфикују.

kontejner_1

Потом се сијеку оштећене површине и наварују нови дијелови.

kontejner_2

На крају се врши премазивање, односно фарба обновљени контејнер.

kontejner_3

Иако је планирана посљедњих неколико година, набавка нових контејнера запремине 5 и 7 м³ није реализована због мјера штедње, те је поправак оштећења на постојећима био најповољнија опција, с обзиром да су велики контејнери неопходни у процесу пружања и унапређења услуга РЈ Чистоћа.

 

16.03.2018. ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА КУПЦЕ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ – Гредице, Сандићи

Штампа Ел. пошта

obavjest

ЈП “Комунално Брчко” обавјештава купце електричне енергије о планираним радовима на електродистрибутивној мрежи за почетак наредне седмице:

У понедјељак 19.3.2018. године у термину од 10:00 – 12:00 h, због планираних радова на трафостаницама 10/0,4 kV Шљункара Гредице и Сандићи 7, доћи ће до прекида у снабдијевању електричном енергијом код свих крајњих купаца који се напајају са предметних трафостаница.

У уторак 20.3.2018. године у термину од 10:00 – 12:00 h, због планираних радова на трафостаницама 10/0,4 kV Гредице 3 и Сандићи 8, доћи ће до прекида у снабдијевању електричном енергијом код свих крајњих купаца који се напајају са предметних трафостаница.

За више информација контактирати Позивни центар бустем бесплатне инфо линије 0800 505 07.

 

15.03.2018. УСВОЈЕН ПЛАН ПОСЛОВАЊА ЗА 2018. ГОДИНУ

Штампа Ел. пошта

planovi

Посланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ усвојили су синоћ, на 27. редовном засиједању, План пословања ЈП "Комунално Брчко" д.о.о. Брчко дистрикт БиХ за 2018. годину.

Посланици су такође дали сагласност на Одлуку о утврђивању фиксне накнаде за цијену водних услуга ЈП “Комунално Брчко”, односно сагласност на мјесечну накнаду за мјерно мјесто потрошње воде код купаца који се водом снабдијевању из система којима управља ЈП “Комунално Брчко”, у износу од 2,5 КМ. Како су чланови Скупштине одлучили, из Буџета ће се субвенционисати овај износ за социјално угрожене категорије.

ЈП “Комунално Брчко” је у Скупштину упутило и Одлуку о утврђивању цјеновника услуга прикупљања и одвоза смећа, но ова одлука је враћена на додатно усаглашавање, те ће о њој посланици разматрати други пут.

Вршилац дужности директора ЈП “Комунално Брчко” Мирсад Ђапо изразио је задовољство усвајањем Плана пословања, те рекао да сада слиједи наредна фаза у уређењу пословних процеса у предузећу, а која се односи на корекције плата. Код запосленика који имају високе плате, доћи ће до смањења и усаглашавања са буџетским платама, док ће запосленицима са средњом стручном спремом, квалификованим и неквалификованим радницима, на плате бити враћено 10%, те рад на новој организацији и систематизацији радних мјеста.

Значајније активности у предузећу, на којима раде двије групе запосленика, у овом тренутку су усаглашавање база података и откривање корисника услуга смећа и воде који те услуге не плаћају, те попис залиха и евидентирање стварног стања када је ријеч о овој ставци имовине предузећа

 

14.03.2018. Повлачење Саве у корито може довести до даљих помјерања тла у кругу Фабрике воде

Штампа Ел. пошта

klizite_fabrika_vodeКлизиште које је крајем прошле седмице уочено на подручју круга Фабрике воде у насељу Плазуље, у овом тренутку не угрожава рад Фабрике воде нити процес производње и дистрибуције воде према купцима и корисницима на подручју Брчког, али повлачење Саве у корито у наредних мјесец дана може довести до новог помјерања тла, закључак је након извршеног увиђаја од стране стручних лица.

Опширније...
 

13.03.2018. В.д директора Мирсад Ђапо одржао конференцију за новинаре

Штампа Ел. пошта

press-v.d.direktoraНепуна два мјесеца од именовања на мјесто вршиоца дужности директора Јавног предузећа “Комунално Брчко”, Мирсад Ђапо одржао је конференцију за новинаре, на којој је говорио о до сада постигнутим резултатима, актуелним дешавањима и будућим плановима.

Повод за обраћање медијима је сутрашње скупштинско засиједање, на чијем дневном реду се налазе три тачке посвећене управо ЈП “Комунално Брчко” – усвајање приједлога Плана пословања за 2018. годину, одлука о утврђивању цјеновника услуга прикупљања и одвоза смећа, као и одлука о утврђивању фиксне накнаде за водне услуге.

Опширније...
 

12.03.2018. Sedam volontera počelo sa radom

Штампа Ел. пошта
There are no translations available.

U JP “Komunalno Brčko” danas je sedam volontera potpisalo ugovore o obavljanju volonterskog rada, dva sa srednjom i pet sa visokom stručnom spremom, a nakon što su izabrani kao najbolji kandidati na javnom pozivu.

Sa njima je na početku prvog dana volonterskog staža razgovarala Milka Glišić, šef Službe za ljudske resurse i opšte poslove, koja ih je upoznala sa osnovnim informacijama o preduzeću, službama u koje će biti raspređeni, odgovornostima, očekivanjima i dužnostima koje će imati, te imenima mentora koji će ih usmjeravati u radu tokom šest, odnosno 12 mjeseci staža, što zavisi od stručne spreme.

Volonteri su imali i prijem kod vršioca dužnosti direktora JP “Komunalno Brčko” Mirsada Đape, koji im je poželio dobrodošlicu u kolektiv i rekao da će, osim poslova na koje su raspoređeni, njihova pomoć biti dragocjena i u sklopu aktivnosti na usaglašavanju evidencija i baza podataka svih korisnika usluga, te da iskoriste ovo vrijeme provedeno u javnom preduzeću na najbolji način i da sutra budu što konkurentniji na tržištu rada.

Volonteri će tokom obavljanja staža imati pravo na isplatu po osnovu toplog obroka, dok volonterski staž ne podrazumijeva isplatu plata, ali ovi mladi ljudi su zadovoljni jer su dobili priliku da steknu nova znanja i iskustvo, koje će im biti priznato kao radno po završetku obavljanja volonterskog staža.

U okviru poslovne orijentacije novozaposlenih, i volonteri su, kao i svi zaposlenici preduzeća, prošli obuku, te polagali testove iz zaštite na radu i zaštite od požara.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 270

iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА