jkp_info1

ВИЈЕСТИ

21.09.2018. Приликом презентације опреме откривено више цурења у водоводној мрежи

Штампа Ел. пошта

detekcijacurenje01 detekcijacurenje02

Иако ЈП „Комунално Брчко“ располаже одређеном опремом за детекцију губитака на мрежи, у протеклих неколико година технолошка достигнућа су и на овом пољу итекако узнапредовала, те су методе које поједине компаније нуде заиста сјајне и за кратко вријеме дају добре резултате.

У то су се недавно увјерили и наши запосленици из РЈ Водовод и канализација приликом посјете представника нишке фирме ДукАмам Брчком, која је овлаштени представник и дистрибутер опреме произвођача „Гутерман“ из Швајцарске.

Осим извршене презентације производа, представници ове фирме су и на терену, практично, показали како функционише опрема за акустичну детекцију губитака у водоводним системима.

На неколико локација на подручју Брчко дистрикта БиХ, гдје је постојала сумња да постоје цурења на водоводним цијевима, извршена је детекција губитака путем одговарајућих уређаја који функционишу на принципу корелационих логера шума цурења, на основу чега се добија прецизна акустична потврда тачке пуцања, а прије самог ископа и даље потребне санације.

Санације су већ обављене у улицама Асима Дервишевића и Бањалучкој.

Поједина цурења на мрежи су нискофреквентна и оку неуочљива, а уређаји којима ЈКП тренутно располаже не могу да детектују оваква цурења. Употреба презентоване опреме кроз показне случајеве за два дана открила је пет цурења, чије би детектовање захтијевало исјецање терена на више локација да се потврди и утврди тачна тачка цурења. Овако, савремена опрема за откривање губитака у водоводној мрежи, која је у развијеном свијету већ у примјени, на дигиталном спектрограму показује прецизну локацију квара.

Да би се смањили губици на водоводној мрежи, РЈ Водовод и канализација и ЈП „Комунално Брчко“ ће у наредном периоду радити на додатној едукацији кадрова и улагању у нову опрему за детекције на мрежи, с обзиром да је предузеће задужено за одржавање мреже, но такође се мора размишљати и о реконструкцији и доградњи постојеће водоводне мреже, што је у домену града и капиталног буџета.

 

21.09.2018. Обавјештење за купце електричне енергије за понедјељак 24.09.

Штампа Ел. пошта

obavj

Због реконфигурације мреже, односно враћања у нормално уклопно стање након завршетка ремонта чворне трафостанице 35/10 kV Брчко I, у понедјељак  24.09.2018. године  доћи ће до краткотрајних прекида у испоруци електричне ектричне енергије у максималном трајању до 5 минута како слиједи:

Опширније...
 

21.09.2018. Обавјештење за купце - РЕМОНТ ЧТС БРЧКО 1

Штампа Ел. пошта

obavj

У недјељу 23.09.2018. године у времену од 07:00-16:00 h планиран је годишњи ремонт чворне трафостанице 35/10 kV Брчко I,  те ће стога у наведеном времену одређени број крајњих купаца остати без напајања електричном енергијом.

У наставку су дате ТС 10/0,4 kV које ће бити без напајања: Богичевић центар, Брчко Гас ауто-лакирница, Бимал силос, Бимал прешаоница, Бимал котловница, Столин 3 и 4, Доњи Брезик 2, 3, 4 и 6, Горњи Брезик 2, 4 и Горњи Брезик игралиште.

Опширније...
 

Zaposlenici JKP učesnici WATER LOSS Akademije

Штампа Ел. пошта
There are no translations available.

water-loss-akademija01 water-loss-akademija03 water-loss-akademija04

Zaposlenici Sektora tehničke pripreme Radne jedinice Vodovod i kanalizacija u periodu od 11.-13. septembra 2018. godine pohađali su Water Loss Akademiju u Sarajevu pod nazivom “Primjenjive metode za smanjenje gubitaka vode u vodovodima u zemljama Zapadnog Balkana”.

Опширније...
 

19.09.2018. Министар Ђокић у посјети ЈП “Комунално Брчко” – радимо на рјешавању снабдијевања електричном енергијом Брчко дистрикта БиХ за наредну годину

Штампа Ел. пошта

posjetaministardjokic01 posjetaministardjokic02

Министар индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић данас је боравио у званичној посјети ЈП “Комунално Брчко”. Са предсједником Управног одбора Антом Илићем, директором предузећа Мирсадом Ђапом и шефом РЈ Електродистрибуција Армином Драпићем разговарао је о могућностима наставка снабдијевања Брчко дистрикта БиХ електричном енергијом и у 2019. години.

Опширније...
 

19.09.2018. Обавјештење за купце електричне енергије – далековод Крепшић

Штампа Ел. пошта

obavj

У четвртак 20.09.2018. године планирани су радови на дијелу ЕЕО ДВ 10 kV Крепшић те ће стога у времену од 09:30 - 14:30 h због планираних радова на дијелу ДВ 10 kV Крепшић доћи ће до прекида у снадбијевању електричном енергијиом код крајњих купаца који се напајају са трафостанице 10/0,4 kV БП Петровић.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 303

  iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook-

 

КОНТАКТ::

                                 Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::МАПА САЈТА