VIJESTI

16.03.2018.god. U toku popravka 100 velikih kontejnera

Ispis E-mail

Radna jedinica Čistoća već duže vrijeme suočava se sa problemom oštećenih kontejnera velikih zapremina. Nesavjesnim ponašanjem pojedinaca, koju ubaciju užareni pepeo i kabasti otpad u kontejnere, ali i zbog zuba vremena i izloženosti visokoj ili niskoj temperaturi, te padavinama, dolazi do oštećenja ovih posuda za odlaganje kućnog smeća, koji su u upotrebi po nekoliko godina.

Nabavkom materijala za popravku kontejnera zapremine pet ili sedam metara kubnih, te angažovanjem radnika na realizaciji ovih poslova, započela je aktivnost popravke i uređenja oko 100 kontejnera. U radionici preduzeća, od sredine februara do sredine marta, odnosno za mjesec dana, popravljeno je 11 kontejnera, koji su odmah stavljeni u upotrebu, a aktivnost se nastavlja i u naredna dva mjeseca.

Kontejneri koji su bili na terenu sa vidnim oštećenjima, zamijenjeni su popravljenim, a razlika između popravljenih i novih golim okom skoro i da nije vidljiva.

Kontejneri se najprije čiste od zarđalih dijelova, odmašćuju i dezinfikuju.

kontejner_1

Potom se sijeku oštećene površine i navaruju novi dijelovi.

kontejner_2

Na kraju se vrši premazivanje, odnosno farba obnovljeni kontejner.

kontejner_3

Iako je planirana posljednjih nekoliko godina, nabavka novih kontejnera zapremine 5 i 7 m³ nije realizovana zbog mjera štednje, te je popravak oštećenja na postojećima bio najpovoljnija opcija, s obzirom da su veliki kontejneri neophodni u procesu pružanja i unapređenja usluga RJ Čistoća.

 

16.03.2018. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE ELEKTRIČNE ENERGIJE – Gredice, Sandići

Ispis E-mail

obavjest

JP “Komunalno Brčko” obavještava kupce električne energije o planiranim radovima na elektrodistributivnoj mreži za početak naredne sedmice:

U ponedjeljak 19.3.2018. godine u terminu od 10:00 – 12:00 h, zbog planiranih radova na trafostanicama 10/0,4 kV Šljunkara Gredice i Sandići 7, doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetnih trafostanica.

U utorak 20.3.2018. godine u terminu od 10:00 – 12:00 h, zbog planiranih radova na trafostanicama 10/0,4 kV Gredice 3 i Sandići 8, doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetnih trafostanica.

Za više informacija kontaktirati Pozivni centar bustem besplatne info linije 0800 505 07.

 

15.03.2018. USVOJEN PLAN POSLOVANJA ZA 2018. GODINU

Ispis E-mail

planovi Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su sinoć, na 27. redovnom zasijedanju, Plan poslovanja JP "Komunalno Brčko" d.o.o. Brčko distrikt BiH za 2018. godinu.

Poslanici su takođe dali saglasnost na Odluku o utvrđivanju fiksne naknade za cijenu vodnih usluga JP “Komunalno Brčko”, odnosno saglasnost na mjesečnu naknadu za mjerno mjesto potrošnje vode kod kupaca koji se vodom snabdijevanju iz sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko”, u iznosu od 2,5 KM. Kako su članovi Skupštine odlučili, iz Budžeta će se subvencionisati ovaj iznos za socijalno ugrožene kategorije.

JP “Komunalno Brčko” je u Skupštinu uputilo i Odluku o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća, no ova odluka je vraćena na dodatno usaglašavanje, te će o njoj poslanici razmatrati drugi put.

Vršilac dužnosti direktora JP “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo izrazio je zadovoljstvo usvajanjem Plana poslovanja, te rekao da sada slijedi naredna faza u uređenju poslovnih procesa u preduzeću, a koja se odnosi na korekcije plata. Kod zaposlenika koji imaju visoke plate, doći će do smanjenja i usaglašavanja sa budžetskim platama, dok će zaposlenicima sa srednjom stručnom spremom, kvalifikovanim i nekvalifikovanim radnicima, na plate biti vraćeno 10%, te rad na novoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Značajnije aktivnosti u preduzeću, na kojima rade dvije grupe zaposlenika, u ovom trenutku su usaglašavanje baza podataka i otkrivanje korisnika usluga smeća i vode koji te usluge ne plaćaju, te popis zaliha i evidentiranje stvarnog stanja kada je riječ o ovoj stavci imovine preduzeća

 

14.03.2018. Povlačenje Save u korito može dovesti do daljih pomjeranja tla u krugu Fabrike vode

Ispis E-mail

klizite_fabrika_vodeKlizište koje je krajem prošle sedmice uočeno na području kruga Fabrike vode u naselju Plazulje, u ovom trenutku ne ugrožava rad Fabrike vode niti proces proizvodnje i distribucije vode prema kupcima i korisnicima na području Brčkog, ali povlačenje Save u korito u narednih mjesec dana može dovesti do novog pomjeranja tla, zaključak je nakon izvršenog uviđaja od strane stručnih lica.

Više...
 

13.03.2018. V.d direktora Mirsad Đapo održao konferenciju za novinare

Ispis E-mail

press-v.d.direktoraNepuna dva mjeseca od imenovanja na mjesto vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”, Mirsad Đapo održao je konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o do sada postignutim rezultatima, aktuelnim dešavanjima i budućim planovima.

Povod za obraćanje medijima je sutrašnje skupštinsko zasijedanje, na čijem dnevnom redu se nalaze tri tačke posvećene upravo JP “Komunalno Brčko” – usvajanje prijedloga Plana poslovanja za 2018. godinu, odluka o utvrđivanju cjenovnika usluga prikupljanja i odvoza smeća, kao i odluka o utvrđivanju fiksne naknade za vodne usluge.

Više...
 

12.03.2018. Sedam volontera počelo sa radom

Ispis E-mail
There are no translations available.

U JP “Komunalno Brčko” danas je sedam volontera potpisalo ugovore o obavljanju volonterskog rada, dva sa srednjom i pet sa visokom stručnom spremom, a nakon što su izabrani kao najbolji kandidati na javnom pozivu.

Sa njima je na početku prvog dana volonterskog staža razgovarala Milka Glišić, šef Službe za ljudske resurse i opšte poslove, koja ih je upoznala sa osnovnim informacijama o preduzeću, službama u koje će biti raspređeni, odgovornostima, očekivanjima i dužnostima koje će imati, te imenima mentora koji će ih usmjeravati u radu tokom šest, odnosno 12 mjeseci staža, što zavisi od stručne spreme.

Volonteri su imali i prijem kod vršioca dužnosti direktora JP “Komunalno Brčko” Mirsada Đape, koji im je poželio dobrodošlicu u kolektiv i rekao da će, osim poslova na koje su raspoređeni, njihova pomoć biti dragocjena i u sklopu aktivnosti na usaglašavanju evidencija i baza podataka svih korisnika usluga, te da iskoriste ovo vrijeme provedeno u javnom preduzeću na najbolji način i da sutra budu što konkurentniji na tržištu rada.

Volonteri će tokom obavljanja staža imati pravo na isplatu po osnovu toplog obroka, dok volonterski staž ne podrazumijeva isplatu plata, ali ovi mladi ljudi su zadovoljni jer su dobili priliku da steknu nova znanja i iskustvo, koje će im biti priznato kao radno po završetku obavljanja volonterskog staža.

U okviru poslovne orijentacije novozaposlenih, i volonteri su, kao i svi zaposlenici preduzeća, prošli obuku, te polagali testove iz zaštite na radu i zaštite od požara.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 270

iso 9001

iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA