VIJESTI

14.05.2018. 15 volontera sa visokom stručnom spremom obavlja volonterski staž u JP „Komunalno Brčko“

Ispis E-mail

volonteri_14 05_U JP „Komunalno Brčko“ jutros je sa radom, odnosno sa obavljanjem volonterskog staža, počelo devet volontera sa visokom stručnom spremom. Oni su izabrani kao najbolji kandidati na drugom ovogodišnjem javnom pozivu za obavljanje volonterskog staža. Nakon završenog prvog javnog poziva za volontere ugovore je potpisalo sedam mladih ljudi, dva sa srednjom i pet sa visokom stručnom spremom.

Sa volonterima je na početku njihovog prvog dana volonterskog staža razgovarao i Mirsad Đapo, vršilac dužnosti direktora JP „Komunalno Brčko“, koji im je poželio dobrodošlicu i rekao da u ovom preduzeću mogu mnogo toga da nauče, te da koliko je do njihovih mentora, toliko je i do njih samih, odnosno njihovog interesovanja za rad i učenje.

Volonteri će tokom obavljanja staža imati pravo na isplatu po osnovu toplog obroka, 24-časovno osiguranje, dok volonterski staž ne podrazumijeva isplatu plata ili uplate doprinosa. Ipak, ovi mladi ljudi su, kako kažu, zadovoljni jer su dobili priliku da steknu nova znanja i iskustvo, koje će im biti priznato po završetku obavljanja volonterskog staža.

U narednim danima, volonteri će proći orijentaciju za novozaposlene, a već danas je svako od njih dobio svog mentora, koji će da ga usmjerava u radu.

Volonteri koji su sa stažom počeli prije dva mjeseca već su opravdali svoj izbor, s obzirom da su se dobro uklopili i uključili u radne procese, a angažovani su i u okviru aktivnosti na usaglašavanju evidencija i baza podataka svih korisnika usluga, te otkrivanju onih koji nelegalno koriste usluge preduzeća.

Ovo nije posljednja grupa volontera koja će imati priliku da prvo radno, odnosno volontersko iskustvo stekne u JP “Komunalno Brčko”. Iako preduzeće trenutno nije u mogućnosti da mlade ljude angažuje kao pripravnike, s obzirom da angažman po ovom osnovu iziskuje značajna materijalna sredstva, ipak ne gubimo svoj status kao društveno – odgovorno preduzeće, jer je mali broj preduzeća koja i na ovakav način pomažu mladim ljudima da steknu prvo radno iskustvo koje mogu da iskoriste na kasnijim konkursima.

Osim toga, naše preduzeće jedino je u Brčko distriktu BiH koje je uključeno u projekat rad za opšte dobro na slobodi, te se i na ovakav način trudimo da damo doprinos u razvoju i unapređenju međuljudskih odnosa na nivou lokalne zajednice, jer prevashodna svrha rada za opšte dobro na slobodi jeste da se osuđenik kojem je pod određenim uslovima i obavezama ograničena sloboda, ne isključi iz društva, već da uz pomoć i nadzor društvene zajednice, dobrovoljno, ličnim postupcima, radom i odnosom prema posljedicama izazvanim krivičnim djelom, razvije svijest o štetnosti određenih ponašanja i odgovornosti za štetne posljedice, te se ponovo uključi u normalne tokove života.

 

11.05.2018. Gubici električne energije u aprilu 7,92%

Ispis E-mail

struja1.jpgTrend  smanjenja gubitaka električne energije nastavljen je i u 2018. godini. Gubici  električne energije za april 2018. godine iznose 7,92%, što je značajno smanjenje u odnosu na april  2017. godine, kada su iznoslili 13,12%. Procenat  gubitaka za prva četiri mjeseca 2018. godine iznosi 11,61% i manji je za 0,92%  u odnosu na prethodnu godinu kada su gubici za isti period iznosili 12,53 %.

Kumulativni gubici za četiri mjeseca 2018. godine su 11.656.443 kWh i manji su u procentualnom iznosu  za 11,61 %  u odnosu na 2017. godinu kada su iznosili 13.210.180 kWh. Kumulativna nabavka za period ova četiri mjeseca je 100.372.916 kWh  i  manja je za 4,77% u odnosu na 2017. godinu kada je u istom periodu bila 105.403.084 kWh.

Više...
 

11.05.2018. JP “Komunalno Brčko” na susretima komunalaca u Slavonskom Brodu

Ispis E-mail

Naše preduzeće već treću godinu za redom učesnik je Sajma cvijeća “Flora fest” koji se ove godine po 11. put održava u Slavonskom Brodu u Republici Hrvatskoj.

Kao uvertira u sajam cvijeća, koji će ove godine biti održan 12. i 13. maja 2018. godine, na prostoru Tvrđave u Slavonskom Brodu, u organizaciji lokalnog preduzeća “Komunalac” održavaju se susreti komunalaca i organizacija koje su posvećene očuvanju životne sredine, a koje simbolično zasade cvjetne gredice sa interesantnim oblicima i sastavima cvijeća. Ujedno, ovo je prilika za razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz drugih gradova i regija.

Više...
 

10.05.2018. Obavještenje za kupce

Ispis E-mail

komunalno_nova.jpg

Subota 12.05.2018. godine :

Dana 12.5.2018. godine u terminu od 08:00 – 10:00 h, zbog planiranih radova na TS 10/0,4 kV Bosnaplod, od strane trećeg lica „Energosistem“ d.o.o Brčko, doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod krajnjeg kupca „Bosnaplod“ d.o.o Brčko.

Za više informacija kontaktirati Pozivni centar  0800 505 07.

Hvala na razumijevanju.

 

09.05.2018. Uskoro pristupačnija usluga priključenja na vodovodnu mrežu

Ispis E-mail

poslovna zgradaU skladu sa promjenom poslovne politike u JP “Komunalno Brčko” i sve većom tržišnom orijentacijom, a ujedno i podstaknuti zahtjevima kupaca, tokom proteklih nekoliko sedmica radili smo na pripremi Odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju cjenovnika usluga JP “Komunalno Brčko” u dijelu koji se odnosi na priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

“Riječ je o novim pogodnostima u korist kupca, odnosno prijedlogu kojim je u značajnoj mjeri promijenjen cjenovnik usluga za priključenje na vodovodnu, odnosno kanalizacionu mrežu. Novi cjenovnik će biti upućen na razmatranje Upravnom odboru na narednoj sjednici, te očekujemo da bi trebalo da bude usvojen u drugoj polovini maja”, rekao je v.d. direktora MIrsad Đapo i dodao da su “novim prijedlogom cjenovnika za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu kupci, u prosijeku, oslobođeni 50% naknada i troškova iz, još, važećeg cjenovnika.”

Više...
 

09.05.2018. Obavještenje za kupce

Ispis E-mail

komunalno_nova.jpg

Zbog planiranih radova revizije polja i ispitivanja zaštita 10 kV odvoda na TS 110/x kV Brčko 2 od strane Elektroprijenosa BiH a.d. Banja Luka OP Tuzla, dana 11.05.2018.godine doći će do prekida u isporuci električne energije i to na sljedećim EE objektima:

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 281
iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA