VIJESTI

22.06.2018. Najpovoljnija usluga košenja u gradu

Ispis E-mail

kosilica kosenjetrimerima2a

JP “Komunalno Brčko” u okviru svojih usluga zainteresovanim pravnim i fizičkim licima nudi i uslugu košenja i održavanja zelenih površina.

Da bismo mogli da definišemo cijenu radova, klijent najprije treba da podnese zahtjev na info šalteru Službe za odnose s kupcima u ulici Tina Ujevića 66.

Više...
 

20.06.2018. Počela redovna ljetnja akcija na senzibilizaciji građana za udomljavanje pasa

Ispis E-mail

bilbord - tamo gdje me vole Kao i svake godine – od sredine juna do sredine jula traje ljetnja kampanja na senzibilizaciji građana Brčko distrikta BiH i drugih opština za udomljavanje pasa iz našeg azila.

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja Radne jedinice „Čistoća“ bilbordima u centru grada, kao i preko naših društvenih mreža i drugih servisa, poziva stanovnike da pokažu humanost i zbrinu pse koji se privremeno nalaze u azilu u mjesnoj zajednici Brod.

Ove godine, pod motom „Dom je tamo gdje te vode, odnosno vole“, promovišemo aktivnost udomljavanja pasa iz azila, kojim upravlja JKP, u Austriji.

Naime, u saradnji sa predstavnicima Udruženja Wiener Tierschutzverein iz Austrije, organizacije koja vodi najveći bečki azil za životinje, iz našeg azila u protekle dvije godine udomljeno je 20 pasa u bečkim domovima, a sredinom jula još 10 pasa trebalo bi da nađe novi dom u Austriji. Ovaj broj do kraja 2018. godine biće još veći, s obzirom da smo ispunili sve uslove za postupak prevoza i udomljavanja pasa iz BiH u Austriji.

Azil za pse je privremeno, a ne trajno prebivalište psa. Zato ova i slične akcije daju značajan doprinos u uklanjanju ili sprečavanju boravka pasa bez nadzora sa ulicama, te doprinose povećanju broja udomljenih pasa.

Udomljavanje se vrši svakog utorka i petka u periodu od 10:00 do 11:00 časova, a prilikom postupka preuzimanja psa prisutni su veterinari Javne veterinarske stanice Brčko distrikta BiH, koji na licu mjesta vakcinišu i mikročipuju pse. Postupak udomljavanja je krajnje jednostavan. Svi zainteresovani punoljetni građani, koji žele ovim humanim gestom da pokažu odgovornost prema životinjama, mogu doći u Azil, obaviti razgovor sa našim zaposlenicima i predočiti želje i potrebe za određenim tipom psa. Nakon što je pas izabran, potrebno je potpisati izjavu o udomljavanju kojom se novi vlasnik obavezuje za brigu nad životinjom.

Jedan od najvećih problema pojave pasa na ulicama je neodgovorno vlasništvo. Kada zbrinjavate, udomljavate ili kupujete psa, potrebno je da se obavežete da ćete brinuti o osnovnim životnim potrebama psa, ali i brinuti o njegovom potomstvu.

Udomljavanjem psa dobijate besplatno, dobijate prijatelja za cijeli život, ali dobijate i obavezu brige za drugo živo biće.

Više informacija o udomljavanju pasa iz azila, lokaciji i posjetama azilu, možete dobiti i kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.

 

20.06.2018. Obavještenje za kupce električne energije – naselje Brod

Ispis E-mail

trafostanicaU četvrtak 21.06.2018. godine planirani su radovi na sledećim EEO:

-           u terminu od 08:00 – 10:00 h, planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Brod 4, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne TS.

-           u terminu od 10:00 – 12:00 h, planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Brod 5, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne TS.

U petak 22.06.2018. godine planirani su radovi na sledećim EEO:

-           u terminu od 08:00 – 10:00 h, planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Brod 6, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne TS.

-           u terminu od 10:00 – 12:00 h, planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Brod 7, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca koji se napajaju sa predmetne TS.

Za više informacija pozvati besplatnu info liniju 0800 505 07.

 

20.06.2018. Obnovljena saradnja između JP „Komunalno Brčko“ i eEMPIRICA-e

Ispis E-mail

 empiricapotpisivanje ugovora1 empiricapotpisivanje ugovora2

U duhu društveno odgovornog poslovanja integrisanog u svoj poslovni model,  JP „Komunalno Brčko“ ponovo je sklopilo Ugovor o saradnji sa Visokom školom računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom.

Ugovor o poslovnoj saradnji potpisali su Muhdin Mujačić, direktor Visoke škole eMPIRICA i Mirsad Đapo, v.d. direktora JP „Komunalno Brčko“.

Ovim ugovorom uspostavljena je i uređena poslovno-tehnička saradnja, saradnja u nastavi, organizovanje edukacije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i organizovanje studentske prakse.

JP „Komunalno Brčko“ na ovaj način omogućava studentima izvođenje nastave u oblastima razvoja i održavanja informacionog sistema, primjene softverskih rješenja u poslovnim procesima, marketing, kao i poslovno planiranje. Ugovorom je dogovoreno i organizovanje treninga za uposlenike JP „Komunalno Brčko“ iz oblasti cjeloživotnog učenja korištenjem sistema za e-učenje, informacijske sigurnosti i e-poslovanja.

Prema potrebi, predviđeno je i angažovanje zaposlenika JP „Komunalno Brčko“ koji imaju najmanje naučni stepen mr.sci. ili najmanje stručni stepen magistar/master, u izvođenju dijela nastavnog procesa.

Saradnja eMPIRICA-e i JP „Komunalno Brčko“ traje od novembra 2014. godine, kada je potpisan prvi trogodišnji ugovor između ove dvije organizacije, čiji efekti saradnje su se pokazali odličnim, s obzirom da studenti eMPIRICA-e najradije biraju JP „Komunalno Brčko“ za obavljanje nastavne prakse, na obostrano zadovoljstvo.

 

18.06.2018. Usluga košenja i održavanja zelenih površina

Ispis E-mail

JP “Komunalno Brčko” pruža usluge održavanja zelenih površina.

U ove usluge spadaju košenje, održavanje i uređenje zelenih površina, industrijskih kompleksa, dvorišta, cvjetnjaka i drugih površina, za čijim uređenjem i održavanjem pravno ili fizičko lice ima potrebu.

kosa-dvorite.jpg

Jedna od firmi koja je zadovoljna našim uslugama je “Bakarni lonac”, sa kojom smo sklopili ugovor za poslove košenja oko 3.000 metara kvadratnih travnate površine, oko kompleksa restorana, hotela i grastro – centra u Plazuljama nadomak Brčkog, koju pružamo redovno 3 – 4 puta mjesečno.

Naše preduzeće omogućava svim zainteresovanim klijentima da na jednom mjestu i sa jednim izvođačem dogovore sve vrste radova na uređenju vanjskog prostora kuće, vikendice, poslovnog prostora, industrijskog ili drugog pogona.

cvijee-sadnja

U okviru izvođenja radova, preduzeće može da ponudi:

-           redovno košenje trave,

-           uređenje dvorišnog prostora (okućnice, industrijski kompleks),

-           sadnju biljaka,

-           prihranu travnjaka,

-           prihranu sezonskih i višegodišnjih biljaka

-           suzbijanje korova u travnjaku,

-           orezivanje biljaka,

-           orezivanje i sječenje grana i stabala,

-           sakupljanje lišća

-           krčenje terena,

-           čišćenje od šuta,

-           zemljane radove,

i druge radove na održavanju i uređenju zelenih površina, kontinuirano ili po potrebi.

U mogućnosti smo da svojim potencijalnim klijentima ponudimo projektovanje terena, odnosno da najprije osmislimo prostor i ocjenimo njegove dimenzije, funkciju i potrebe za korisnika. Naši stručnjaci će napraviti pravi izbor biljaka i materijala koji će svako dvorište ili poslovni prostor učiniti toplijom, zdravijom, funkcionalnijom i prijatnijom sredinom za boravak i rad.

bulevar park

Za više informacija možete pozvati besplatnu info liniju 0800 505 07 i podnijeti zahtjev za uslugama održavanja na info pultu Službe za odnose s kupcima u ulici Tina Ujevića 66. Radovi se izvode u skladu sa cjenovnikom usluga RJ Čistoća, koji je naveden u korisničkom servisu na web stranici preduzeća, a svaki klijent će prije izvođenja radova biti upoznat sa cijenom radova.

 

18.06.2018. Obavještenje za kupce električne energije – dalekovod Potočari

Ispis E-mail

struja1.jpgObavještavamo kupce da su u utorak 19.06.2018. godine planirani radovi na dijelu 10 kV dalekovoda Potočari u terminu od 08:00 – 14:30 h, zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih krajnjih kupaca Elektro Bijeljine sa ovoga dalekovoda.

Iz istoga razloga doći će do dva kratkotrajna prekida u snabdijevanju električnom energijom, prvi u 08:00 h, a drugi po završetku radova planirano oko 14:30 h, kod svih kupaca sa trafostanica 10/0,4 kV: Gornji Brezik 1 i 3, Stanovi 1, 2, 3 i 4, Buzekara 1, 2, 3 i 4.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 293
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA