VIJESTI

05.08.2011. Akcija "Očistimo Brčko"

Ispis E-mail
bijeljinska

U okviru akcije javnih radova „Očistimo Brčko“, radnici JKP-a danas su kosili bankine i kanale pored puteva u naseljima Gorice i Boderište i na Bijeljinskoj cesti. Akcija je provedena i u selu Sandići, gdje je košena javna površina pored igrališta, škole i objekta mjesne zajednice.

Akcija se nastavlja i naredne sedmice. Radnici JP „Komunalno Brčko“ u ponedjeljak su u Bosanskoj Bijeloj, u utorak je akcija planirana u naselju Ulice, u srijedu su naši domaćini stanovnici naselja Brod, a u petak sela Trnjaci. U idućoj sedmici biće nastavljeni i radovi na košenju bankina i kanala pored puta Bijeljinska cesta  i drugih magistralnih pravaca.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite našu akciju javnih radova u vašem naselju.

 

04.08.2011. Akcija "Očistimo Brčko" - očistimo Boderište

Ispis E-mail
gorice_boderite

Akcija javnih radova na uređenju Brčko distrikta BiH danas je nastavljena u Goricama i Boderištu.

Akciji javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ pridružili su se i mještani Boderišta, koji su zajedno sa radnicima JKP-a kosili, krčili i sakupljali travu i nisko rastinje oko zgrade mjesne zajednice, igrališta za male sportove, osnovne škole, spomenika i drugih javnih objekata u selu. Uređeno je oko 6.000 metara kvadratnih javnih površina. Mještani su prepoznali značaj ove akcije i dali svoj doprinos ljepšem i urednijem izgledu mjesta u kojem žive, na čemu im se zahvaljujemo.

U mjesnoj zajednici Gorice košene su javne površine, krčeno nisko rastinje, uređivani kanali i bankine pored puteva, ukupne površine oko 7.000 metara kvadratnih. Akcija se u Goricama nastavlja i sutra, a biće uređivane i javne površine u mjesnoj zajednici Sandići.

 

02.08.2011. Akcija "Očistimo Brčko"

Ispis E-mail
zovik

Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ realizuje akciju javnih radova u mjesnim zajednicama Donji Zovik i Omerbegovača. Riječ je o košenju javnih površina oko objekata mjesne zajednice, ambulante i škole, kao i krčenju i košenju kanala i bankina pored puteva.

Ekipe JP „Komunalno Brčko“ juče su uredile oko 9.000 metara kvadratnih javnih površina u selima Krbeti i Donja Skakava.

Javni radovi u okviru akcije „Očistimo Brčko“ nastavljaju se sutra u mjestima Gornji Zovik i Vučilovac.

 

01.08.2011. 40 dana akcije "Očistimo Brčko"

Ispis E-mail
40danaakcije

Velika ljetnja akcija javnih radova na uređenju grada, koju pod nazivom „Očistimo Brčko“ organizuje JP „Komunalno Brčko“, počela je 20.juna i trajaće do kraja ljeta.  Akcijom su obuhvaćeni radovi na čišćenju i uređenju javnih površina koje nisu u planu  redovnog održavanja javne čistoće grada, odnosno uklanjanje i sanacija divljih deponija, uređenje vodotokova, uništavanje ambrozije i drugih korovskih biljaka, košenje i krčenje javnih površina, orezivanje drveća, uređenje bankina i kanala pored javnih puteva.

Dio javnih radova planira se i na osnovu prijedloga predstavnika 78 mjesnih zajednica u Brčko distriktu. Do sada je uređeno oko 240 000 m² javnih površina u 25 gradskih i seoskih mjesnih zajednica, gradska šetališna zona se svakodnevno čisti, dok su započeti radovi i na uređenju kanala i bankina pored glavnih gradskih saobraćajnica i magistralnih puteva koji prolaze kroz Brčko.

U ovoj sedmici (1.8.-5.8.2011.) JP „Komunalno Brčko“ organizuje akcije javnih radova na čišćenju i uređenju javnih površina u prigradskim i seoskim mjesnim zajednicama. Planirano je košenje i krčenje trave, niskog rastinja i korova, kao i uređenje bankina i kanala, prikupljanje i odvoz otpada i druge aktivnosti u mjesnim zajednicama Krbeti, Donja Skakava, Donji i Gornji Zovik, Omerbegovača, Vučilovac, Gorice, Boderište i Sandići.

Datum

Lokacija

Planirane aktivnosti

Planirana površina

1.8.2011.

MZ Krbeti

MZ D. Skakava

Košenje javnih površina oko zgrade mjesne zajednice i kanala pored glavnih seoskih puteva

6.000 m²

3.000 m²

2.8.2011.

MZ D.Zovik

MZ Omerbegovača

Košenje trave i krčenje niskog rastinja oko javnih objekata;

uređenje kanala pored puteva

3.500 m²

5.000 m²

3.8.2011.

MZ G.Zovik

MZ Vučilovac

Košenje trave i krčenje niskog rastinja oko javnih objekata;

uređenje kanala pored puteva

8.000 m²

8.500 m²

 

4.8.2011.

MZ Gorice

MZ Boderište

Košenje trave i krčenje niskog rastinja oko javnih objekata;

uređenje kanala pored puteva

7.000 m²

6.000 m²

5.8.2011.

MZ Gorice

MZ Sandići

Košenje trave i krčenje niskog rastinja oko javnih objekata;

uređenje kanala pored puteva

8.000 m²

Podršku akciji tokom ove sedmice za sada su najavili mještani Boderišta, koji se ujedno pripremaju za Župsko sijelo u subotu 6. avgusta 2011. godine. 

Cilj akcije je da se grad i sela očiste, ali i probudi savjest kod stanovnika o značaju javne higijene i čistoće, jer su zdravlje, životna sredina i socijalni uslovi u stalnoj interakciji, zbog čega svaki poremećaj stanja životne sredine dovodi do poremećaja ekoloških i socijalnih odnosa. JP „Komunalno Brčko“ i ovom akcijom želi da utiče na pojedince da svakog dana učine nešto čime će doprinijeti ljepšem izgledu sredine u kojoj žive. Osim toga, pokazujemo da smo društveno odgovorno preduzeće, koje vlastitim finansijskim sredstvima i radnom snagom daje svoj doprinos zdravijem životu i čistijoj životnoj sredini.

 

Unaprijeđenje standarda rada u RJ Elektrodistribucija

Ispis E-mail
elektro2807

JP „Komunalno Brčko” uskoro bi trebalo da dobije Rješenje za obavljanje periodičnih pregleda, mjerenja i ispitivanja na elektroenergetskim postrojenjima, električnim uređajima, električnim instalacijama i izdavanje isprava.

Stručna komisija Ministarstva energije, rudarstva i industrije Vlade Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru, nakon pregleda prostorija, sredstava za rad, mjernih instrumenata, ispitnih uređaja, tehničke i opšte dokumentacije, razrađene metodologije rada, kao i dokumenata iz dosijea zaposlenika u RJ Elektrodistribucija, koji će raditi na ovim poslovima, sačinila je „Zapisnik o izvršenom pregledu u JP „Komunalno Brčko“ d.o.o.“, u kojem je konstatovala da je preduzeće ispunilo sve uslove predviđene Pravilnikom o utvrđivanju ispunjavanja uslova za obavljanje periodičnih pregleda, mjerenja i ispitivanja na elektroenergetskim postrojenjima, električnim uređajima , električnim instalacijama i izdavanju isprava.

Zapisnik će, zajedno sa prijedlogom za izdavanje rješenja biti proslijeđen ministru energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije BiH Erdalu Trhulju na odobrenje.

Dobijanjem pomenutog rješenja, u JP “Komunalno Brčko” biće završena još jedna aktivnost na putu ka uvođenju standarda rada u skladu sa važećom zakonskom i tehničkom regulativom u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

28. juli 2011. DERK u posjeti JP "Komunalno Brčko"

Ispis E-mail
elektro2

U JP „Komunalno Brčko“ u toku je postupak pripreme pravnih dokumenata o opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH, o metodologiji za utvrđivanje naknade za priključenje na distributivnu mrežu Brčko distrikta BiH, kao i o distributivnim mrežnim pravilima.

O prijedlozima pomenutih dokumenata danas je bilo riječi na radnom sastanku predstavnika Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) i zaposlenika JP „Komunalno Brčko“. Predstavnici DERK-a iznijeli su nekoliko prijedloga, primjedbi i sugestija za dopunu i korekciju pojedinih dijelova dostavljenih radnih verzija dokumenata, koje bi, nakon predloženih izmjena, JP „Komunalno Brčko“ ponovo trebalo da dostavi DERK-u na konsultaciju. Dokumenti o snabdijevanju električnom energijom u Brčko distriktu BiH biće ponuđeni na uvid i javnosti Brčko distrikta BiH. Građani će na javnoj raspravi planiranoj za septembar moći dati svoje prijedloge o elektro-energetskom sistemu.

Očekuje se da će pomenute dokumente, kao i Odluku o tarifnom sistemu za prodaju električne energije, nakon svih procedura, Državna regulatorna komisija za električnu energiju odobriti do kraja godine.

DERK je 19. januara 2011. godine izdala Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ d.o.o. privremenu licencu za obavljanje djelatnosti distribucije i snabdijevanja električnom energijom na području Brčko distrikta BiH. U skladu sa uslovima licence, JP „Komunalno Brčko“ bilo je dužno da u roku od 90 dana pripremi prijedloge pravnih dokumenata na osnovu kojih bi trebalo da ispuni uslove bavljenja ovom djelatnošću i da ih dostavi DERK-u. Na ovo nas obavezuje i Ugovor o formiranju Energetske zajednice zemalja jugoistočne Evrope, čija je BiH potpisnica.

 
<< Početak < « 311 312 313 314 315 316 317 » > Kraj >>

Stranica 311 od 317
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA