VIJESTI

20.03.2012. Pojačana kontrola neovlaštene potrošnje električne energije

Ispis E-mail
trafo_stanica

Ekipe JP „Komunalno Brčko“ – RJ Elektrodistribucija posljednjih dana vrše pojačanu kontrolu neovlašćene potrošnje električne energije. Neovlašćena potrošnja ili jednostavno krađa električne energije, predstavlja značajan udio u ukupnim gubicima električne energije u svim elektro-distributivnim mrežama, pa tako i u mreži kojom upravlja JP „Komunalno Brčko“.

 

Više...
 

20.03.2012. Admir Nuković ponovo izabran za direktora JP "Komunalno Brčko"

Ispis E-mail
direktor

Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“ izabrao je Admira Nukovića za direktora ovog javnog preduzeća i za naredni četvorogodišnji mandat.

 

Admir Nuković imenovan je za prvog direktora JP „Komunalno Brčko“ 2008. godine, a četiri godine kasnije ponovo se pokazao najboljim kandidatom za ovo radno mjesto.

 

Admir Nuković će funkciju direktora JP „Komunalno Brčko“ obavljati do marta 2016. godine.

 

 

 

15.03.2012. Opšti uslovi za isporuku i snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH stupili na snagu

Ispis E-mail
dalekovod

Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“ donio je „Opšte uslove za isporuku i snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH“, koje je odobrila Državna regulatorna komisija za električnu energiju i koji su 7.3.2012. godine objavljeni u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH. Opšti uslovi za isporuku i snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja, tj. 15.3.2012. godine.

 

Više...
 

15.03.2012. Akcija Poljoprivredne i medicinske škole i JKP

Ispis E-mail
poljopr

U okviru kampanje „Ja volim Brčko“, JP „Komunalno Brčko“ i učenici i profesori Poljoprivredne i medicinske škole u Brčkom, proveli su zajedničku akciju uređenja ogledne parcele na kojoj učenici poljoprivrednih smjerova ove škole izvode praktičnu nastavu.

 

Riječ je o krčenju šiblja i niskog rastinja oko jednog dijela parcele, u kojem se tokom ljetnih mjeseci gomila smeće, ali i stvaraju legla gmizavaca, što predstavlja opasnost za djecu i profesore.

 

Više...
 

09.03.2012. Volonteri projekta ACES ponovo sarađuju sa JKP - danas uređivali Ficibajer i Partizanski spomen park

Ispis E-mail

altUčenici IV Osnovne škole iz Brčkog i njihovi drugari iz Rumunije i Bugarske – ovogodišnji učesnici projekta Akademije škola Centralne Evrope (ACES), danas su uz koordinaciju zaposlenika JP „Komunalno Brčko" – RJ Čistoća, uređivali brčansko gradsko izletište Ficibajer i Partizanski spomen park.

Više...
 

09.03.2012. Kampanja „Ja volim Brčko“

Ispis E-mail

 alt„Ja volim Brčko" naziv je nove kampanje JP "Komunalno Brčko" koja je upravo počela!

Riječ je o medijskoj – edukativnoj kampanji koja ima za cilj da upozna građane, a posebno djecu i mlade, koliko je značajno da svako od nas brine o očuvanju životne sredine, da reciklira i odlaže otpad u za to predviđene posude.

Više...
 
<< Početak < « 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 » > Kraj >>

Stranica 307 od 329
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA