VIJESTI

19.08.2011. Akcija javnih radova u MZ Stanovi

Ispis E-mail
stanovi

Planirana akcija javnih radova pod sloganom „Očistimo Brčko“, realizovana je i danas.

Radnici RJ Čistoća od ranih jutarnjih sati, uređivali su javne površine u MZ Stanovi. Uređivali su i kosili školsko dvorište, oko spomenika, velikog igrališta i na novom groblju.

Travnate površine pokošene  su i pored lokalnih puteva i kontejnera za smeće.

Također, danas su uklonjene i očišćene divlje deponije, pored mosta za Piperac u mjesnoj zajednici Popovo polje. Deponije su pronađene još i na glavnom komagacijskom kanalu i na dijelu Crne rijeke.

Slijedeće sedmice, nastaviti će se sa realizacijom plana čišćenja i uređenja Brčko distrikta.

 

19.08.2011. PREKIDI U VODOSNABDIJEVANJU

Ispis E-mail
voda
Zbog realizacije planiranih redovnih godišnjih remonta – revizija i ispitivanje relejnih zaštita u svim ČTS 35/10KV, doći će do prekida napajanja el. energijom izvorišta, koja će za posljedicu imati prekide vodosnabdijevanja potrošača koji vodu dobijaju sa tih izvorišta.

Prekidi u snabdijevanju vodom će se odvijati po sljedećem rasporedu:

Dani

Datum

Periodi bez vode

Sela koja ostaju bez vode

Ponedjeljak

22.08.2011.

10:00 – 18:00

Stjepkovica, Prijedor, Dubrave, Cerik, Skakava Donja, Vukšić, Gajevi, Vujičići, Bukvik, Vitanovići, Bukovac, Ulović

Utorak

23.08.2011.

10:00 – 20:00

Štrepci, G. i D. Zovik, Šatorovići, Boće, Boderište, Omerbegovača, Palanka, Brka

Mole se potrošači iz gore navedenih sela da imaju razumijevanja i da obezbijede dovoljne rezerve vode kojima će pokriti periode prekida.

Fabrika vode Plazulje, u vrijeme remonta više ČTS 35/10 KV koji je snabdijevaju električnom energijom, biće snabdjevena iz alternativnih pravaca, tako da će imati kraće prekide dok se ne izvrše potrebne manipulacije za prebacivanje napajanja sa druge strane. Takve prekide potrošači u gradskom vodovodnom sistemu neće osjetiti jer će nedostajuće količine vode biti nadoknađene iz raspoloživih rezervoara.

 

19.08.2011. PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Ispis E-mail
cvorne_ts

ČTS 35/10 kV Brčko I

Dana  21.08.2011. godine vršiće se remont trafostanice 35/10 kV Brčko I,  i doći će do prekida napajanja električnom energijom u vremenu 08,00–17,00 sati na području: Stolin, Donji i Gornji Brezik, Gredice, Čađavac, Bescarinska, Novo Brčko, Šalapić, Š-naselje, Srpska Varoš, Bijeljinska cesta. Bulevar i Pristanište.

 

ČTS 35/10 kV Seonjaci

Dana  22.08.2011. godine vršiće se remont trafostanice 35/10 kV Seonjaci,  i doći će do prekida napajanja električnom energijom u vremenu 08,00–16,00 sati na području: Bukvik, Gajevi, Prijedor, Stjepkovica, Podarevac, Rašljani, Donja i Gornja Skakava, Panjik, Seonjaci, Bijela, Bosutka, Marićani, Odboj, Poljaci i Jagodnjak.

 

ČTS 35/10 kV Gornji Rahić

Dana  23.08.2011. godine vršiće se remont trafostanice 35/10 kV Gornji Rahić,  i doći će do prekida napajanja električnom energijom u vremenu 08,00–16,00 sati na području: Gornji Rahić, Štrebci, Donji i Gornji Zovik, Šatorovići, Repino Brdo, Maoča, Islamovac, Ograđenovac, Okrajci, Hukelji, Palanka, Čande, Ćoseti, Džigure, Vujičići i Bukvik.

 

ČTS 35/10 kV Brčko III

Dana  04.09.2011. godine vršiće se remont trafostanice 35/10 kV Brčko III,  i doći će do prekida napajanja električnom energijom u vremenu 08,00–17,00 sati na području: Kolobara, Mujkići, Ciglana, Gluhakovac, Grbavica, Plazulje, Meraje, Centar, Burića brdo, Ivici, Kozaračka i Bulevar.   

 

ČTS 35/10 kV Krepšić

Dana  05.09.2011. godine vršiće se remont trafostanice 35/10 kV Krepšić,  i doći će do prekida napajanja električnom energijom u vremenu 08,00–16,00 sati na području: Krepšić, Marković polje, Drenava, Donja i Gornja Lantišta, Gorice, Lončari  i Vučilovac.

 

18.08.2011. Akcija "Očistimo Brčko" - MZ Ograđenovac

Ispis E-mail
ograenovac

Akcija čišćenja javnih površina, gradskih i prigradskih naselja na području Brčko distrikta, nastavljena je i danas.

Planirane aktivnosti sprovode se u MZ Ograđenovac. gdje se vrši mašinsko košenje, ali i krčenje na mezarju Zohorovića, Agića i Centralno.  

U oviru velike ljetne akcije Očistimo Brčko, sutra se izvode javni radovi u MZ Popovo polje i Stanovi.

 

17.08.2011. Akcija "Očistimo Brčko" - Javni radovi u MZ Potočari

Ispis E-mail
potoari

Akcija javnih radova realizovana je danas u Mz Potočari. Poduzete su mjere uklanjanja divljih deponija, koje se nalaze u blizini stambenih objekata, i koje predstavljaju direktnu opasnost od nastanka zaraznih oboljenja.

U MZ Čande u planu je mašinsko košenje oko malog sportskog terena, kao i prilaznog puta,  zatim površine oko zgrade mjesne zajednice, te vjerskog objekta.

 JP „Komunalno Brčko“  nastavlja sa realizacijom čišćenja i uređenja javnih površina, a koje nisu predviđene redovnim Planom održavanja javnih površina Vlade Brčko distrikta.

I ovom prilikom poziv građanima, Mjesnim zajednicama, Nevladinim organizacijama, Udruženjima građana, Sportskim kolektivima i volonterima  da se pridruže akciji čišćenja Brčko distrikta, kako bismo zajedno radili na unaprijeđenju i zaštiti životne sredine.

 

16.08.2011. Nastavlja se akcija čišćenja grada

Ispis E-mail
sss

Radnici JP „Komunalno Brčko“ nastavljaju akciju čišćenja i uređenja grada. U okviru ove akcije za danas su planirani radovi  u MZ Centar III, zatim MZ Meraje, Mujkići i Ivici.

 Košenje javnih površina izvodi  se u Mz Centar III, i obuhvatiti će površine između GIK-a i pruge, zatim u ulici Skendera Kulenovića. Također je planirano uklanjanje divlje deponije, kod podvožnjaka prema Grčici.

Što se tiče radova u MZ Ivici, oni će biti u vidu košenja puta od MZ do džamije.

Juče smo započeli uklanjanje divlje deponije u MZ Meraje, kao i košenje oko Izbora, te bismo danas trebali nastaviti sa čišćenjem ovog dijela grada.

Moramo spomenuti da se ova akcija nastavlja i u drugoj smjeni, i to u MZ Mujkići. U pitanju je divlja deponija, veoma velike površine, te će se  njeno uklanjanje nastaviti i nekoliko narednih dana.

Javni radovi u sklopu akcije „Očistimo Brčko“, nastavljaju se i dalje.

 
<< Početak < « 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 » > Kraj >>

Stranica 307 od 314
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA