VIJESTI

06.04.2012. Plan odvoza krupnog otpada za 10.04.2012. god.

Ispis E-mail

MJESNA ZAJEDNICA                                           LOKACIJA - MJESTO ODLAGANJA

Kolobara                                                                Parking kod solitera, parking uz Brkušu kod pijace

Burića Brdo - Centar 5                                        Prostor kod zgrade mjesne zajednice

Srpska Varoš                                                        Parking kod pravoslavnog groblja

Centar 1                                                                 Ul. Mehmedagića, parking kod kontejnera

"Š" naselje                                                             Parking kod solitera

Bijeljinska cesta - Centar 4                                Ul. Branimira Nušića, parking kod kontejnera

Novo Brčko - Centar 2                                         Ul. Željeznička, kod kontejnera na autobuskoj stanici

Centar 3                                                                 Kod Bosninog solitera

 

06.04.2012. Obavještenje za korisnike

Ispis E-mail
vodaai

JP „Komunalno Brčko“ obavještava korisnike gradske vodovodne mreže da će 10.4.2012. godine u utorak u periodu od 08:00-20:00 h bez vode ostati stanovnici dijela ulica Uzunovića i Bijeljinska cesta (od „Kuglane“ do BP „Cerol“) i dijela ulice Desanke Maksimović, zbog radova na spajanju novoizgrađenog cjevovoda sa postojećim profila fi 400 mm.

Investitor radova je Vlada Brčko distrikta BiH, Odjeljenje za komunalne poslove, a izvođač preduzeće „Hidromont“, angažovano od strane investitora.

 

06.04.2012. Obavještenje za korisnike usluga JKP

Ispis E-mail
blagajnaaa

JP „Komunalno Brčko“ obavještava korisnike usluga da će u ponedjeljak 9.4.2012. i petak 13.4.2012. godine šalteri Blagajne raditi samo prvu smjenu, tj. od 07:00 do 15:00 časova.

Radno vrijeme Blagajne skraćeno je zbog praznika katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa, koji se obilježavaju 8.4.2012. i 15.4.2012. godine. U cilju održanja minimuna funkcionalnih kapaciteta JP „Komunalno Brčko“ tokom praznika, u radnim jedinicama Elektrodistribucija, Vodovod i kanalizacija i Čistoća radiće potreban broj dežurnih radnika.

Ostalih dana tokom naredne sedmice šalteri Blagajne, kao i ostale Službe, radiće po ustaljenom režimu.

 

 

 

06.04.2012. Mjesec dana kampanje "Ja volim Brčko"

Ispis E-mail
brcko

Početkom marta JP „Komunalno Brčko“ pokrenulo je kampanju pod nazivom „Ja volim Brčko“. Riječ je o medijsko–edukativnoj kampanji putem koje upoznajemo građane Brčko distrikta BiH, a posebno djecu i mlade, koliko je značajno da svako od nas brine o očuvanju životne sredine.

RJ Čistoća postavila je na više lokacija u Distriktu, uglavnom u školskim dvorištima, kontejnere za papir, plastiku i staklo, uredno obilježene odgovarajućim bojama i naljepnicama, a u okviru projekta „Kompostirajmo zajedno“, u dvorištima većine škola i na zelenoj i pijaci u naselju Klanac nalaze se i komposteri  i posude za prikupljanje biorazgradivog otpada.

Kampanju „Ja volim Brčko“ prate promotivni leci, tv i radio spotovi, koje možete, osim na lokalnim medijima, pogledati i na našim internet, facebook i youtube stranicama (www.komunalno.ba, facebook.com/jpkomunalnobrcko). Akteri promotivnih spotova upravo su oni kojima se kroz kampanju najviše i obraćamo, tačnije učenici i porodice sa djecom vrtićkog i školskog uzrasta, jer smatramo da se dobre ekološke navike stiču još od malih nogu, a dalje nadograđuju kroz obrazovni sistem.

 

Više...
 

05.04.2012. Sastanak predsjednika Sindikata i direktora JKP

Ispis E-mail
zgrada_uprave_2

Danas je održan sastanak između predsjednika Sindikata Brčko distrikta BiH Ilije Kalajdžića i direktora JP „Komunalno Brčko“ Admira Nukovića.

Direktor Nuković zahvalio se Sindikatu Brčko distrikta BiH na pismu podrške koje je predsjedništvo Sindikata Brčko distritka BiH uputilo direktoru i menadžmentu JKP-a, u kojem je podržalo i pozdravilo sve pozitivne rezultate i uspjehe koje je ostvarilo rukovodstvo JP „Komunalno Brčko" u prethodne četiri godine poslovanja, posebno u odnosima prema radnicima. Razlog danas održanog sastanka bio je, između ostalog, osnaživanje novoformirane Sindikalne organizacije JP „Komunalno Brčko“.

Više...
 

05.04.2012. Čestitka povodom Uskrsa

Ispis E-mail
uskrs 

Rukovodstvo i zaposlenici JP „Komunalno Brčko“ svim građanima, pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, čestitaju najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, sa željom da praznične dane provedete u porodičnom okruženju, zdravlju, ljubavi i blagostanju.

Sretan Uskrs!

 
<< Početak < « 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 » > Kraj >>

Stranica 291 od 317
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA