VIJESTI

12.07.2011. JKP plaketa" Prijatelj 17.Vidovdanskog turnira u malom fudbalu Futsal 2011"

Ispis E-mail
plaketa prijatelj turnira

Organizatori 17.Vidovdanskog turnira u malom fudbalu „Futsal 2011“ dodijelili su Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ plaketu prijatelja turnira, za doprinos u organizaciji ove tradicionalne sportske manifestacije.

JKP odgovorilo je u najkraćem roku svim zahtjevima organizatora turnira „Futsal 2011“, kada je riječ o uređenju terena, tribina i svlačionica stadiona malih sportova „Blatuša“ i obezbijedilo dodatne potrebe za električnom energijom i vodom.

Osim toga, ekipa JP „Komunalno Brčko“ učestvovala je i u takmičenju, stigavši do četvrtfinala.

17. Vidovdanski turinir u malom fudbalu „Futsal 2011“ trajao je od 10. – 28. juna 2011. godine, a od 100 prijavljenih ekipa iz zemlje i regiona, pobjedu je odnijela ekipa ZDZ Prnjavor.

 

12.07.2011. Čišćenje Retenzije

Ispis E-mail
fabrika i retenzija

U Fabrici vode u Plazuljama kod Brčkog u toku je postupak čišćenja i pregleda retenzije, koji će trajati nekoliko dana. Fabrika vode puštena je u rad 8.juna 2010. godine, a nakon nešto više od godinu dana proizvodnje, vrši se analiza stanja retenzije, koja je zapremine 100.000 metara kubnih.

Retenzija služi za akumulaciju sirove vode i rezervoar je za vodosnabdijevanje, u slučaju povećane mutnoće ili zagađenosti rijeke Save. Napajanje retenzije vodom tokom pregleda neće biti ugroženo, niti ovaj postupak utiče na redovno snabdijevanje stanovništva vodom.

Pregled i čišćenje retenzije vrše zaposlenici JP “Komunalno Brčko” i projekt menadžer kojeg je imenovalo Odjeljenje za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

Fabrika vode, kojom upravlja Javno preduzeće “Komunalno Brčko, kapaciteta je 330 l/s I prerađuje vodu iz Save za potrebe vodosnabdijevanja grada i lokalne industrije.

 

12.07.2011.Akcija "Očistimo Brčko"

Ispis E-mail
kosenje bescarinska zona

Aktivnosti na uređenju Bescarinske zone

JP „Komunalno Brčko“ u okviru akcije javnih radova na uređenju grada pod nazivom „Očistimo Brčko“ danas organizovalo košenje i krčenje javne površine na Bescarinskoj zoni. Riječ o 13.000 m² površine pod niskim rastinjem, travom i korovima.

Akcijom „Očistimo Brčko“ obuhvaćeni su radovi na čišćenju i uređenju javnih površina koje nisu u planu  redovnog održavanja javne čistoće grada koji JP „Komunalno Brčko“ priprema na osnovu plana Vlade Brčko distrikta, odnosno uklanjanje i sanacija divljih deponija, uređenje vodotokova, uništavanje ambrozije i drugih korovskih biljaka, košenje i krčenje javnih površina, uređenje bankina i dr.

Cilj akcije je da se Brčko očisti, ali i probudi savjest kod građana o značaju javne higijene i čistoće. Ovo nije jednodnevna, niti jednokratna akcija čišćenja divljih deponija ili korita rijeka i šetališnih zona, nego akcija kojom JP „Komunalno Brčko“ želi da utiče na pojedince da svakog dana učine nešto čime će doprinijeti ljepšem izgledu grada.

 JKP i ovom akcijom želi da pokaže da je društveno odgovorno preduzeće, koje vlastitim finansijskim sredstvima i radnom snagom daje svoj doprinos zdravijem životu i čistijoj životnoj sredini.


Planirane aktivnosti za period 11.07.-15.072011. godine

 

Datum

Lokacije

Planirane aktivnosti

Površina

Ponedjeljak

11.07.2011.

Javna površina za auto-reli kod Bescarinske zone

Košenje i krčenje rastinja

Oko 13.000 m²

Utorak

12.07.2011.

Javne površine u MZ Gornja Skakava

Košenje i krčenje niskog rastinja na javnim površinama kod Doma kulture, škole, crkve, autobuske stanice

Oko 7.000 m²

Srijeda

13.07.2011.

Javne površine u MZ Štrepci

Košenje i krčenje rastinja na javnim površinama kod zgrade MZ, pored puteva, rezanje krošnji drveća

Oko 4.000 m²

Četvrtak

14.07.2011.

Javne površine u naseljima Željeznička kolonija, Rosulje i šetalište pored Brke

Košenje, krčenj i uništavanje ambrozije

16.000 m²

Petak

15.07.2011.

Javne površine u naselju Grčica kod OŠ, ulicama Filipa Višnjića i Stevana Mokranjca

Košenje i krčenje niskog rastinja

38.000 m²

 

Kampanja "Biramo najljepše dvorište"

Ispis E-mail
dvoriste2011

Poštujući tradiciju i naše sugrađane koji veliku pažnju poklanjaju uređenju svojih dvorišta, balkona ili terasa, i ove godine JP „Komunalno Brčko“ – Služba za marketing, organizovalo  je kampanju „Biramo najljepše dvorište“. Kampanju su podržali Hypo Alpe Adria banka i rasadnik PlantLand.

Kampanja je počela 22.aprila 2011. godine na Svjetski dan planete Zemlje, a vlasnici dvorišta mogli su da se prijavljuju za učešće do 24.juna 2011. godine.

Prijavljene učesnike krajem juna obišla je Komisija za odabir JP „Komunalno Brčko“ (predsjednica Suada Ćatović, članovi Sonja Mandalinić i Veljko Grubačić),  koja je odabrala 15 takmičara sa područja Brčko distrikta, koji imaju brižljivo i interesantno uređena dvorišta.

Kriterijumi kojima su se članovi Komisije vodili bili su :

  1. raznovrsnost i raspored biljnog materijala
  2. usklađenost arhitekture objekata i bašte
  3. vrtno arhitektonski elementi
  4. njegovanost vrta.

Prva nagrada, diploma i vaučer od 500 KM Hypo Alpe Adria banke za kupovinu sadnica i ukrasnog bilja u rasadniku PlantLand pripala je Suadi Muharemović iz naselja Mujkići, drugu nagradu i vaučer od 350 maraka dobio je Neđo Ilić iz naselja Grbavica, a treće mjesto i vaučer od 200 KM pripalo je Dragici Kalajdžić iz Kolobare. Osim pobjednicima, rasadnik Plantland za sve učesnike obezbijedio je poklon sadnicu, a Služba za marketing JP „Komunalno Brčko“ zahvalnice za učešće. Pobjednicima je nagrade uručila Ankica Gudeljević, šefica Službe za marketing JKP.

Zahavljujemo se našim sugrađanima na učešću u kampanji i doprinosu za ljepši izgled Brčko distrikta.


 

Cijene električne energije u Brčko distriktu ostaju nepromijenjene

Ispis E-mail
sijalica  

Efikasnim poslovanjem, timskim radom i profesionalnim odnosom prema poslu, JP „Komunalno Brčko“ uspjelo je u protekle tri i po godine smanjiti gubitke električne energije za gotovo 10%. Za periodu januar – jun 2011. godine gubici električne energije bili su 14,30%, dok su u istom periodu prethodne godine iznosili 15,84%, što predstavlja „uštedu“ oko 3.000.000 kWh električne energije, odnosno više od 250.000 KM.

Cijene električne energije za kupce u Brčko distriktu BiH u januaru 2011. godine utvrdila je Državna regulatorna komisija za električnu energiju (DERK). Utvrđenim privremenim tarifnim stavovima cijene električne energije za nekvalifikovane (tarifne) kupce ostale su nepromjenjene u odnosu na cijene koje je 30. juna 2010. godine utvrdio Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“.

Iako je Elektroprivreda Republike Srpske, kao snabdjevač kupaca električne energije u Brčko distriktu BiH, ponudila najpovoljnije uslove, ipak je ulazna cijena električne energije najnepovoljnija u odnosu na ostale dijelove BiH. Međutim, uspješnim poslovanjem JP „Komunalno Brčko“ osiguralo je da građani Brčko distrikta plaćaju najnižu cijenu električne energije na prostoru Bosne  i Hercegovine i zemalja bivše Jugoslavije  i u narednom periodu neće se mijenjati.

Cijena električne energije obračunava se zavisno od sezone, doba dana i kategorije potrošača.

Dodjela licence JP „Komunalno Brčko“ i određivanje tarifa, kao i potpisivanje jednogodišnjeg ugovora sa Elektroprivredom Republike Srpske, dio je kompletnog procesa regulacije snabdijevanja kupaca u Brčko distriktu električnom elenergijom.

 

Zapošljavanje pripravnika

Ispis E-mail

picture247Od osnivanja do danas, JP “Komunalno Brčko” zaposlilo je 42 pripravnika, koji su obavljali pripravnički staž u jednoj od četiri radne jedinice preduzeća – Elektrodistribuciji, Vodovodu i kanalizaciji, Čistoći ili Administraciji.

U skladu sa mogućnostima i planom poslovanja, povećavao se i broj pripravnika koje je JKP zapošljavalo tokom prethodne tri godine, pa su tako 2008. godine prvo radno iskustvo stekla tri pripravnika, 2009. godine 12, da bi naredne 2010. godine taj broj porastao na čak 27 pripravnika. Osim pripravnika sa visokom stručnom spremom, kojih je bilo 17, svoje prvo radno iskustvo u JP “Komunalno Brčko” steklo je 7 lica sa višom i 18 sa srednjom stručnom spremom.

Ove godine JP “Komunalno Brčko” zapošljava 30 pripravnika – 20 sa visokom i 10 sa srednjom stručnom spremom.

Glavni cilj zapošljavanja pripravnika jeste da, u skladu sa svojim mogućnostima i kao društveno odgovorna kompanija, omogućimo mladim ljudima da steknu prvo radno iskustvo, koje će im olakšati dalje zapošljavanje i ostvarivanje karijere. Radom u jednoj uspješnoj i složenoj kompaniji, kao što je JP “Komunalno Brčko”, pripravnici stiču potrebna znanja da rade timski, profesionalno, transparentno, ali i da usavršavaju svoje znanje i umijeće.

 

 
<< Početak < « 291 292 293 » > Kraj >>

Stranica 291 od 293
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA