VIJESTI

29.03.2012. JKP organizuje izložbu mješanaca

Ispis E-mail
izlozba

U okviru XII Državne izložbe pasa koju 29.04.2012. godine organizuje Kinološki savez Brčko distrikta BiH, Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ organizovaće Prvu izložbu mješanaca, odnosno pasa bez pedigrea.

Prijavnice za sve zainteresovane vlasnike koji bi svoje pse da pokažu na izložbi, a do sada za to nisu imali prilike, mogu se preuzeti na info pultu Službe za marketing JKP-a (ul. Bosne Srebrene 4) ili u zgradi Uprave preduzeća.

Izložba mješanaca sastojaće se iz tri kategorije : mali, srednji i veliki psi, a za svaku od navedenih kategorija planirana su po tri pobjednička mjesta – prvo, drugo i treće. Izložba će biti održana u Gradskom parku u Brčkom.

 

29.03.2012. Čišćenje kanala

Ispis E-mail
krepsic

Radnici RJ Čistoća tokom ove sedmice rade na uređenju kanala pored regionalnih i magistralnih puteva koji prolaze kroz teritoriju Brčko distrikta BiH. Radi se na prikupljanju otpadaka i sitnog smeća, koje u kanalima završi najčešće bacanjem iz automobila nesavjesnih građana. Riječ je o kanalima pored Malezijskog puta, pored dijela magistralnog puta Tuzla – Orašje koji se nalazi na području Distrikta, te kanalima pored puteva prema Banjaluci, Bijeljini i Čeliću iz pravca Brčkog.

 

Osim ovih aktivnosti, radi se i na redovnom planskom održavanju gradske čistoće i odvozu otpada.

 

29.03.2012. Odvoz krupnog otpada

Ispis E-mail
autopodizac

JP „Komunalno Brčko“ pokrenulo je danas redovnu proljećnu akciju odvoza krupnog otpada sa teritorije Brčko distrikta BiH.

Radnici RJ Čistoća i specijalna vozila – kran sa mehaničkom rukom za utovar, kiper kamion i autopodizač na ovim poslovima biće angažovani u dvije smjene do 27.04.2012. godine.

JP „Komunalno Brčko“ je prema Zakonu o komunalnim djelatnostima u obavezi da dva puta godišnje – tokom aprila i oktobra, organizuje akcije prikupljanja krupnog otpada, koji najčešće čine komadi starog namještaja.

 

Više...
 

28.03.2012. JKP u posjeti VII OŠ u Gornjem Rahiću

Ispis E-mail
pas_vodic

Na poziv učenika 9. razreda Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću, predstavnici JP „Komunalno Brčko“ iz Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja, posjetili su ovu školu. Osnovci iz Gornjeg Rahića su u okviru projekta „Građanin", koji realizuju kroz predmet Demokratija i ljudska prava, kao jedan od problema društvene zajednice identifikovali „Orijentaciju i kretanje slijepih i slabovidih osoba“. Kao pomoć u rješenju otežanog kretanja slijepih i slabovidih lica na ulici, učenici su predložili postavljanje zvučnih signala na semaforima i omogućavanje većem broju slijepih i slabovidih lica kretanje uz pomoć psa vodiča.

Više...
 

27.03.2012. Danas početak realizacije projekta "Sistem daljinskog nadzora i upravljanja u Elektrodistribuciji Brčko distrikta BiH"

Ispis E-mail
dalj_upr

Nakon definisanja projekta i postupka upravljanja projektom, te potpisivanja ugovora sa izvođačem radova, danas je zvanično počela realizacija projekta daljinskog nadzora i upravljanja nad elektrodistributivnom mrežom u Brčko distriktu BiH kojom upravlja JP „Komunalno Brčko“.

 

Više...
 

26.03.2012. Dug za komunalne usluge može se izmirivati i u ratama

Ispis E-mail
dug

JP „Komunalno Brčko“ donijelo je instrukciju kojom je omogućeno kupcima koji imaju neizmirene obaveze za isporučenu električnu energiju, vodu ili izvršene usluge odvoza smeća, da dug plate u ratama.

Plaćanje duga za komunalne usluge JP „Komunalno Brčko“ može se odobriti u najviše 10 mjesečnih rata.

Više...
 
<< Početak < « 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 » > Kraj >>

Stranica 285 od 309
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA