VIJESTI

23.10.2012. Pripravnici - prvi dan na prvom poslu

Ispis E-mail
pripravnici23102012Početkom ove sedmice kolektiv JP “Komunalno Brčko“ poželio je dobrodošlicu 57 novih pripravnika, koji su u zavisnosti od stepena stručne spreme i iskazanih preferencija u pogledu radnog mjesta raspoređeni unutar četiri radne jedinice preduzeća. Time je i u 2012. godini nastavljena pozitivna praksa zapošljavanja mladih kadrova.
Više...
 

22.10.2012. Usvojen novi etički kodeks JP "Komunalno Brčko"

Ispis E-mail
etika_01

Na 10. sjednici Upravnog odbora JP „Komunalno Brčko“ održanoj 17. oktobra 2012. godine usvojena je unaprijeđena verzija dokumenta Etički kodeks, kao skupa standarda i obavezujućih pravila ponašanja uprave i zaposlenika u vršenju poslova i radnih zadataka. Usvajanje Kodeksa treba da doprinese očuvanju i unapređenju dostojanstva i ugleda zaposlenika i JP „Komunalno Brčko“ uopšte.

 

Više...
 

22.10.2012. Projekt menadžerima JP "Komunalno Brčko" uručeni certifikati

Ispis E-mail
dodjela

Nakon što su krajem septembra zaposlenici JP „Komunalno Brčko” pokazali zavidne rezultate polaganjem testa za projekt menadžere nivoa D, proteklog petka uz prisustvo lokalnih medija organizovana je svečana dodjela certifikata Međunarodnog udruženja za upravljanje projektima.

 

Više...
 

18.10.2012. Održana radionica sa učenicima JU Tehnička škola

Ispis E-mail
ju_ts Tokom prethodne sedmice predstavnici RJ Čistoća u okviru projekta „Kompostirajmo zajedno“ održali su radionicu sa učenicima ekološke sekcije JU Tehnička škola. Tom prilikom provedena je i akcija uređenja dvorišta škole i prikupljen je biorazgradivi otpad. Pomenuti otpad zbrinut je potom u komposter s ciljem proizvodnje humusa.

Projekat „Kompostirajmo zajedno“ sprovodi se s ciljem jačanja svijesti đaka o odgovornom postupanju sa otpadom. JP „Komunalno Brčko“ daje podršku ekološkim sekcijama osnovnih i srednjih škola, a odgovornost i zalaganje na realizaciji projektnih aktivnosti nagrađuje.

Više...
 

15.10.2012. Započelo jesenje uređenje cvjetnih gredica

Ispis E-mail
cvjetno_uredenje Krajem prethodne sedmice JP “Komunalno Brčko” započelo je redovne jesenje radove na uređenju cvjetnih gredica u gradskom području.

Kako bi se omogućila jesenja sadnja cvijeća radnici Službe za javnu higijenu RJ Čistoća tokom prethodnih dana radili su na uklanjanju stare biljne rasade, te su prekopavanjem, frezanjem i drugim radovima parcele pripremali za novu sadnju. Za danas je predviđena sadnja cvijeća u alejama i žardinjerama na Trgu mladih i Bulevaru mira. Pješačku zonu ove sezone krasiće jesenje ruže, odnosno hrizanteme, a cvjetnim uređenjem grada predviđena je i sadnja maćuhica iz porodice ljubičica.

Više...
 

12.10.2012. JP "Komunalno Brčko" ponosni sponzor sporta

Ispis E-mail
upravna Kao društveno odgovorno preduzeće JP „Komunalno Brčko“ i ove godine nastavlja pružati značajnu finansijsku podršku sportu u Brčko distriktu BIH. Od početka 2008. godine, preduzeće je kroz godišnje programe sponzorstava i donacija podržalo brojna sportska, kulturna, omladinska i druga udruženja.
Više...
 
<< Početak < « 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 » > Kraj >>

Stranica 276 od 314
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA