VIJESTI

19.09.2011. Sistem za upravljanje voznim parkom (GPS)

Ispis E-mail

slubeni_automobiliJedan od strateških ciljeva preduzeća je i optimizacija troškova poslovanja preduzeća, a jedna od aktivnosti na ostvarenju pomenutog cilja jeste kvalitetno upravljanje voznim parkom preduzeća, koji broji oko 100 vozila. S tim u vezi, JKP je investiralo u nabavku GPS sistema za pozicioniranje i praćenje svojih vozila, što znači stalni monitoring i kontrolu nad vozilima na terenu.

Prednosti ovakvog sistema su brojne. Osim koristi za kupce naših usluga, čiji zahtjevi na terenu će biti brže rješavani, očekujemo smanjenje troškova potrošnje goriva, servisiranja vozila, osiguranja i bezbjednosti vozila, smanjiće se i troškovi komunikacije sa vozačima, rizik od krađe, saobraćajnih nezgoda.

Više...
 

15.09.2011. Akcija "Očistimo Brčko" - očistimo grad

Ispis E-mail

setalisteTokom ove sedmice radnici RJ Čistoća uređuju javne površine u centru grada, na šetališnoj zoni, pored rijeka Save i Brke, sportskih terena i drugih površina u naselju Kolobara, kao i površine pored glavnih gradskih saobraćajnica i magistralnih puteva.

Riječ je o javnim poslovima na košenju trave i niskog rastinja, orezivanju živih ograda i drveća, uređenju ružičnjaka i cvjetnih gredica, sakupljanju otpadaka i čišćenju saobraćajnica.

Akcija „Očistimo Brčko“ nastavlja se i naredne sedmice, sa željom da Brčko bude što čistije i urednije, te pozivamo i građane da daju svoj doprinos i urede prostor oko svoje zgrade ili kuće.

 

14.09.2011. Interna edukacija za pripravnike

Ispis E-mail

lotusDa bi se pripravnici što bolje snašli u novom poslovnom okruženju, već prvih dana obavljanja staža, za njih je organizovana interna edukacija o Dokument menadžment sistemu ili Swing Process Manager (SPM) softverskom rješenju za praćenje svih dokumenata, zapisa i procesa u preduzeću. Za bilo koji kancelarijski posao kojim se budu bavili, nepohodno je poznavanja ovog programa, koji objedinjuje sve interne procese i odnose sa strankama preduzeća.

Više...
 

14.09.2011. Prikupljanje, transport i deponovanje otpada

Ispis E-mail
deponija


Služba za upravljanje otpadom JP „Komunalno Brčko“ svakodnevno prikuplja otpad na teritoriji Brčko distrikta BiH od fizičkih i pravnih lica. Prikupljanje otpada od fizičkih lica odvija se na području mjesnih zajednica po ustaljenom sedmičnom rasporedu, sa kojim su građani već upoznati, a nalazi se i na internet stranici preduzeća. Prikupljeni  otpad transportuje se namjenskim – specijalnim vozilima za prikupljanje i transport otpada i odlaže na Gradskoj deponiji u Brčkom. Osim redovnih usluga, Služba upravljanja otpadom JKP-a pruža i vanredne usluge odvoza smeća i krupnog otpada po zahtjevima pravnih i fizičkih lica.

Više...
 

12.09.2011 Akcija "Očistimo Brčko"

Ispis E-mail

autobusko stajalite

U okviru velike ljetnje akcije javnih radova na uređenju grada, koju pod nazivom „Očistimo Brčko“ organizuje JP „Komunalno Brčko“, do sada je obuhvaćena većina mjesnih zajednica na području Brčko distrikta BiH.

U ovoj sedmici radnici RJ Čistoća uređivaće javne površine u centru grada, kao i putne pravce i prilaze gradu.

Više...
 

12.09.2011.PROJEKAT:GEOGRAFSKI INFORMACIONI SISTEM

Ispis E-mail
gis-b


 

U JP Komunalno Brčko u toku su pripreme za drugu fazu projekta Prostorni informacioni sistem - GIS komunalnih uređaja. U ovoj fazi trebalo bi da bude implementirano programsko rješenje za grafičku i tabelarnu prezentaciju procesa i izvještaja iz Sistema za obračun i naplatu električne energije i vode, kojima je obuhvaćeno i geolociranje svih mjernih mjesta potrošnje električne energije i vode u Brčko distriktu BiH, kojima Komunalno Brčko pruža ove vrste usluga. Dobijeni podaci biće uvezani sa poslovnim bazama podataka o potrošačima.

 

Više...
 
<< Početak < « 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 » > Kraj >>

Stranica 261 od 270
iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno racun_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA