VIJESTI

31.10.2018. Obavještenje za kupce električne energije

Ispis E-mail

dalekovod_

U četvrtak 01.11.2018. godine u vremenu od 10:00 do 10:15 h planirano je vraćanje normalnog uklopnog stanja na KO 10 kV Interplet, zbog toga će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih kupaca sa TS 10/0,4 kV: Pirometal, Pirometal nova, Kafilerija, Palis, Gredice 3 i 4.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

31.10.2018. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE – OTEŽANO PRIKUPLJANJE I ODVOZ OTPADA

Ispis E-mail

auto-podizac.jpg

JP “Komunalno Brčko” obavještava kupce i korisnike usluge prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada, da će pružanje ove usluge od danas pa u narednim danima biti otežano.

Istekom Ugovora po osnovu operativnog lizinga za nekoliko vozila, među kojima su i četiri autosmećare i dva autopodizača za velike kontejnere, preduzeće u ovom trenutku raspolaže sa dva kamioneta, dva autopodizača za prikupljanje i odvoz otpada i kamionom sa kranom.

Rukovodstvo preduzeća radi na iznalaženju prelaznog ili trajnog rješenja, kada je riječ o nabavci vozila za odvoz otpada i voznog parku u cjelini, s obzirom da uskoro ističe Ugovor za lizing za sva iznajmljena vozila.

U ranijem periodu pokrenuto je nekoliko procedura javne nabavke vozila za odvoz otpada, ali je na svaku nabavku bilo žalbi, te nijedan postupak nije okončan u planiranom roku.

S obzirom da postoje opstrukcije u realizaciji ovih postupaka nabavke, preduzeće nastavlja da pruža svoje usluge, ali u otežanim uslovima, te molimo građane za razumijevanje.

 

30.10.2018. Vanplanske aktivnosti na uređenju javnih zelenih površina

Ispis E-mail

Zaposlenici Službe za javnu higijenu, u okviru vanplanskih aktivnosti na uređenju javnih i zelenih površina, a u skladu sa iskazanim potrebama iz Vlade Brčko distrikta BiH, ovih dana rade na uređenju velikih nekontrolisanih javnih površina u naselju Rosulje.

vanrednouredjenje1 vanredno-uredjenje-2

Uređen je i krug bivše fabrike Izbor, u kojem se počelo razvijati korovsko rastinje nakon uklanjanja preostalih ostataka od objekata fabrike. Te dvije površine od 5.280 metara kvadratnih su pokošene i iskrčene, te je uklonjeno nisko i korovsko rastinje sa neuređenih površina.

vanredno-uredjenje-izbor3 vanredno-uredjenje-izbor1

Ekipe nastavljaju da kose površine na obali Save od ulaza u Luku do Ficibajera od 25.800 metara kvadratnih, koliko je predviđeno za sada.

 

vanredno-uredjenje-sava-1 vanredno-uredjenje-sava-2 

Riječ je o javnim zelenim površinama koje nisu uvrštene u plan redovnog održavanja javnih i zelenih površina koji na godišnjem nivou donosi Odjeljenje za javne poslove, usvaja Vlada Distrikta, a realizuje JP “Komunalno Brčko”.

 

30.10.2018. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE – ODVOZ KOMUNALNOG OTPADA ZA SRIJEDU

Ispis E-mail

kontejneri_1_uprava

JP “Komunalno Brčko” obavještava kupce i korisnike usluge prikupljanja, transporta i deponovanja otpada da će u srijedu 31.10.2018. godine odvoz otpada biti organizovan u mjesnim zajednicama koje su na redu, po ustaljenom planu odvoza otpada, za srijedu, ali da će odvoz biti u periodu od 05:00 – 10:00 časova iz tehničkih razloga.

Iz tog razloga molimo mještaje sljedećih mjesnih zajednica:

 - MAOČA

 - GREDICE 2 – SANDIĆI –TRNJACI - POPOVO POLJE – RAŽLJEVO – SLIJEPČEVIĆI - KRBETI - BUZEKARA

 - BRKA - UGORI

 - VITANOVIĆI – BUKOVAC – BUKVIK – PALANKA –LIPOVAC - ULOVIĆ

 - GORNJA LANIŠTA – DONJA LANIŠTA – DONJI VUKŠIĆ – GORNJI VUKŠIĆ –TINJAŠI – JAGODNJAK–POLJACI – DONJA SKAKAVA – KREPŠIĆ - MARKOVIĆ POLJE

 - STANOVI - GORNJI BREZIK – GORNJE DUBRAVICE -  DONJE DUBRAVICE - ŠATOROVIĆI

da smeće pripreme danas popodne ili rano ujutru za odvoz.

Hvala na razumijevanju.

 

29.10.2018. OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE – Brka, Novo Brčko

Ispis E-mail

dalekovod_

U utorak 30.10.2018. godine u vremenu od 10:00-13:00 h planirani su radovi na DV 10 kV Brka zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih kupaca iz naseljenog mjesta Brka.

Takođe, u ponedjeljak 30.10.2018. godine u vremenu od 10:00-13:00 h planirani su radovi na TS 10/0,4 kV Novo Brčko 13 zbog čega će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom kod svih kupaca iz sljedećih ulica: Marina Držića dio i Uzunovića dio.

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

 

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST - Ugašen požar na deponiji

Ispis E-mail

deponija-pozar-okt2018U noći sa subote 27. na nedjelju 28. oktobar, oko 2 časa iza ponoći, buknuo je požar na gradskoj deponiji, u srednjem dijelu donje etaže.

Zaposlenici preduzeća i Vatrogasna jedinica lokalizovali su požar do jutarnjih časova, te ne postoji opasnost od širenja požara.

Opožarena površina trenutno se prekriva zemljom i sabija radnim mašinama, da bi se spriječilo ponovno izbijanje požara. Tačan uzrok požara za sada nije poznat, a najvažnije je da okolna naselja nisu bila ugrožena od vatre.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 312
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA