VIJESTI

1.4.2020. Počelo proljećno orezivanje stabala

Ispis E-mail

Ekipe Službe za javnu higijenu JP „Komunalno Brčko“ započele su poslove na proljećnom orezivanju stabala i suvih i potencijalno opasnih grana. Ove aktivnosti se realizuju prema planu tekućeg održavanja i uređivanja zelenih površina Brčko distrikta BiH, te na osnovu ukazanih potreba na terenu i naloga investitora, odnosno Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH - Pododjeljenja za puteve i parkove.

orezivanjeiosorezivanjeiosdorezivanjeiose

Više...
 

01.04.2020. Od danas obračun električne energije po nižoj (ljetnjoj) tarifi

Ispis E-mail

novo_brojiloJP „Komunalno Brčko“ obavještava građane da je od 01.04.2020. godine na snazi ljetnji obračun električne energije koji će trajati do kraja septembra. Za 35.870 kupaca električne energije sa područja Brčko distrikta BiH, utrošena električna energija obračunavaće se na osnovu nižih sezonskih tarifnih stavova.

Više...
 

30.03.2020. Nastavljena dezinfekcija javnih površina

Ispis E-mail

dezinfekcija_platoispredfzoTokom proteklog vikenda, zaposlenici JP „Komunalno Brčko“, a u skladu sa zahtjevima Kriznog štaba Brčko distrikta BiH, dezinfikovali su područje užeg dijela centra grada – pješačka zona, Bulevar Mira od gradničnog prelaza do pružnog prelaza, Konačko Brdo, ulice Safveta bega Bašagića, Ive Andrića, Branislava Nušića, platoe ispred zgrade Skupštine, Opštine, Vijećnice, Fonda zdravstvenog osiguranja, krug Bolnice i platoe ispred medicinskih ustanova – Dispanzer za plućne bolesti, ambulante u Rijekama, Grčici, Eš naselju (bivša Kasarna), kao i ulicu 8. Marta i plato autobuske stanice.

 

Ukupno je dezinfikovano 24.067 metara kvadratnih.

 

Dezinfekcija se nastavlja i večeras u zoni grada.

 

30.03.2020. Uplata računa putem elektronskog bankarstva ili u poslovnicama banaka i pošti

Ispis E-mail

jkp_slagalicaJP „Komunalno Brčko“ obavještava kupce da svoje obaveze prema našem preduzeću mogu da izmire i u drugim gradovima, ukoliko su zbog virusa korona spriječeni da se u ovom trenutku vrate u Brčko, bezgotovinskim ili gotovinskim uplatama putem šaltera banaka i pošta ili putem elektronskog bankarstva.

Više...
 

27.03.2020. Apel građanima - molimo ne iznosite kabasti otpad

Ispis E-mail

kontejneri_podizacJP „Komunalno Brčko“ apeluje na sugrađane da, u cilju mjera prevencije protiv korona virusa, sav komunalni otpad odlažu u kontejnere, a u naseljima gdje je prikupljanje otpada iz kanti, otpad pripremaju ujutru na dan kada se po raporedu prikuplja iz njihovog naselja, te na ovaj način daju doprinos u održavanju javne higijene, a time i javnog zdravlja,

Apelujemo takođe da, dok traje krizni period, korisnici ne iznose kabasti otpad i ne zatrpavaju velike kontejnere i prostor oko njih.

Besplatna akcija prikupljanja krupnog otpada biće organizovana po završetku kriznog perioda, o čemu će sugrađani biti na vrijeme obavješteni.

 

27.03.2020. Brčko učestvuje u globalnoj akciji „Sat za planetu Zemlju“ u subotu 28.03.2020. godine

Ispis E-mail

sat za planetu 2020JP „Komunalno Brčko“ i Kancelarija gradonačelnika i ove godine, 10. godinu za redom, iskazaće podršku globalnoj volonterskoj akciji „Sat za planetu Zemlju“, koja se održava svake godine posljednje subote u martu, i na taj način promovisati svijest o očuvanju resursa na Zemlji i uticaju klimatskih promjena i ekoloških problema na planetu.

Simboličnim gašenjem javne rasvjete na Pješačkoj zoni – Trgu mladih, Bulevaru mira i pojedinim objektima, sutra 28. marta od 20:30 do 21:30 h pridružićemo se milionima ljudi širom svijeta.

Ova inicijativu započeo je u Sidneju 2007. godine WWF (World Wide Fund for Nature), a u njoj učestvuje više od 7.500 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta, sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

S obzirom na situaciju u kojoj se svijet našao zbog mjera opreza od korona virusa COVID-19, gdje javna okupljanja u većini zemalja nisu moguća, pa ni u našem gradu, WWF ove godine poziva pojedince da se priključe akciji virtuelno.

Pozivamo i naše sugrađane da se pridruže i podrže akciju očuvanja planete Zemlje i u subotu 28. marta ugase svjetla u svom domu od 20:30 – 21:30 h.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 190
              iso 9001 iqnet gis_jpkomunalno brcko_smart_city_banner

 

facebook- 

KONTAKT::

                                             Copyright © 2012 JP Komunalno Brčko - ЈП Комунално Брчко                                       

::MAPA SAJTA